Dope

2015

8,5
Recensie Dope (2015)

Malcolm is een nerd met een grote voorliefde voor hip-hop uit de jaren negentig. Hij groeit op in The Bottoms, een ruige buurt in Inglewood, Californië. Daar staat je toekomst al vast; drugs en criminaliteit. Maar Malcolm heeft andere doelen.

Dope is door op 24 juli 2015 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Hij ligt zo voor de hand, maar ik maak hem toch: Dope is dope. De film toont ons iets anders dan hetgeen we al mee worden overladen. Een filmhuis drama waarvan ik hoop dat hij het label 'filmhuis' zal ontstijgen.

Dope heeft een boodschap. Onderliggend somber van aard, maar wel luchtig en met veel humor gebracht. Vooral Shameik Moore (Malcolm) is fantastisch. Je leeft met hem mee, je wilt dat hij de juiste keuzes maakt, je wilt dat hij slaagt.
Malcolm is een optimist in een zeer deprimerende omgeving. En toch laat hij zich niet uit het veld slaan. Als het lot hem samenbrengt met criminaliteit moet hij kiezen. Kiezen voor de makkelijke weg of voor de idealen waarin hij gelooft.
Dope bevat veel toffe 90's hiphop tracks. Mee knikkend neem je de film - en zijn muziek - tot je.

Als je voor een dubbeltje bent geboren, zul je nooit een kwartje worden. Dope bewijst dat dit gezegde onjuist is. Je kunt wél je dromen waarmaken. De reis zal langer duren en je zult meer obstakels op je pad vinden, maar als je doorzet zul je jouw doel bereiken.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Dope:

Pluspunten Dope

Shameik Moore, Sfeer, 90's vibe, Boodschap, Optimistisch in deprimerende setting

Minpunten Dope

-

Nuttige recensie

10 / 10 personen vinden deze recensie van Dope nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series