Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot

2018

4,5
Recensie Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot (2018)

John Callahan (Joaquin Phoenix) is alcohollist en belandt door een auto-ongeluk in een rolstoel. Hierna besluit hij om AA bijeenkomsten te volgen. Gaat dit werken?

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot is door op 12 juni 2018 beoordeeld met een 4,5 / 10.

Don't Worry, He Won't Get Far on Foot is de lange titel van deze film. Deze titel past goed bij het eindresultaat, want langdradig is de film absoluut. Er is niet genoeg interessant materiaal om een speelduur van bijna twee uur te vullen. Het (waargebeurde) verhaal van Callahan laat je hart niet sneller kloppen en de film is vreselijk repetitief.

‘De film wordt staande gehouden door het geweldige acteerwerk van Joaquin Phoenix, die zijn best doet om dit onsympathieke personage wat leven in te blazen.’

We zien veel 'praten over je gevoelens' voorbijkomen tijdens de AA bijeenkomsten. Hierna valt Callahan in een dipje of gebeurd er iets tragisch, waardoor hij weer over zijn gevoelens wilt/moet praten. Deze cirkel wordt meerdere keren herhaalt en maakt Don't Worry, He Won't Get Far on Foot geen makkelijke zit om doorheen te komen. Gelukkig wordt de film staande gehouden door het geweldige acteerwerk van Joaquin Phoenix, die zijn best doet om dit onsympathieke personage wat leven in te blazen.

De striptekeningen die Callahan uiteindelijk maakt, zorgt voor een leuke invalshoek die de aandacht enigszins weet te herpakken. Ook de bijrol van Jack Black is fantastisch om te aanschouwen. Don't Worry, He Won't Get Far on Foot bevat momenten met potentie, maar het eindresultaat is vrij middelmatig.

Te zien op Prime Video en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot:

Pluspunten Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot

Joaquin Phoenix als Callahan, Leuke bijrol voor Jack Black, Striptekeningen tot leven brengen op het scherm, Aantal komische momenten

Minpunten Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot

Callahan is onsympathiek, Onwijs langdradig, Repetitief, Saai

Over Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot

Regie

Gus van Sant

Cast

Joaquin PhoenixJonah HillRooney MaraJack Black

Genre

KomedieDrama

Thema

KunstHandicapBoekverfilming

Taal

Engels

Duur

1:53 uur

Nuttige recensie

10 / 10 personen vinden deze recensie van Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies