Dolor y Gloria

2019

6,5
Recensie Dolor y Gloria (2019)

Salvador Mallo (Antonio Banderas) kijkt terug op zijn loopbaan en wordt op pijnlijke wijze geconfronteerd met gemaakte keuzes in zijn leven. In het heden dient hij vrede te maken met zijn geschiedenis om een nieuwe start te maken.

Dolor y Gloria is door op 20 september 2019 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Dolor Y Gloria is een dromerige vertelling rondom de persoon van Salvador Mallo gespeeld door Antonio Banderas. De regisseur die behalve maar moeizaam het overlijden van zijn moeder weet te verwerken, heeft ook te kampen met chronische pijnen. Hij zoekt hierbij de oplossing bij de heroïne. Wat volgt is een herbeleving van gemaakte keuzes en bijbehorende reflecties.

Antonia Banderas is in zijn kracht als de kwetsbare Salvador Mallo. Dolor Y Gloria is prachtig voor het oog, al is het dromerige karakter van de film soms wat doorgeschoten. In een liefdevol en persoonlijk verhaal worden de relaties van de homoseksuele regisseur met een oud geliefde, en met zijn moeder uitgelicht.

Zonder de film zo te introduceren is Dolor Y Gloria een autobiografische film naar het leven van filmmaker Pedro Almodóvar. Banderas heeft gebruik kunnen maken van zijn kleding en het appartement van Salvador Mallo is nagenoeg een exacte kopie van diens eigen appartement.

Dolor Y Gloria is een persoonlijke inkijk in het leven van filmmaker Pedro Almodóvar via Salvador Mallo. In de nazomer is dit een perfecte zomeravond-film en niet zonder reden een regelrechte hit in Spanje. De tijd zal leren of het Nederlandse filmpubliek openstaat voor deze dromerige autobiografie.

Te zien op CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Dolor y Gloria:

Pluspunten Dolor y Gloria

Puur, Persoonlijk, Dromerig, Sfeer, Het appartement van Salvodor Mallo is een exacte kopie van filmmaker Pedro Almodóvar

Minpunten Dolor y Gloria

Warrig

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Dolor y Gloria nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series