Dolittle (2020)

Recensie Dolittle (2020)

Dolittle recensie

Door Jordy Gomes op
Dolittle (Robert Downey Jr.) en zijn nieuwe leerling gaan met hun dierenvrienden op reis naar een mysterieus eiland. Hier moeten ze een vrucht zien te bemachtigen die mogelijk het leven kan redden van de Koningin.

De trailers van Dolittle maakten al duidelijk dat je geen hoogstaande kwaliteit hoeft te verwachten, maar compleet in shock de zaal verlaten? Wie had dat gedacht. Voor elk sprankje originaliteit gooit Hollywood er een lakse remake uit om de balans te houden. Dit was een ongemakkelijke zit dat verder verantwoordelijk was voor verveling, een groot aantal ergernissen en een doodste stilte van het publiek.

We zien hoe Robert Downey Jr. dierengeluiden loopt te maken en tegelijk een soort halfgebakken impersonatie doet van Johnny Depp, compleet met zijn eigenaardige trekjes. De acteur is duidelijk verkeerd gecast in de titelrol en moet zich na zijn Iron Man carrière juist richten op dramatisch werk, zoals in The Judge (2014). Het niveau van Dolittle wordt verder naar beneden gehaald dankzij peuter en kleuter humor. Een draak die scheten laat, een tijger die in zijn ‘Barry-ballen’ wordt getrapt en de lijst gaat maar door. Misschien dat de allerkleinste hier enige vorm van entertainment uit kunnen halen (ik betwijfel het), maar voor ieder ander is dit een sleur om doorheen te komen.

Een middelmatige avonturenfilm met hier en daar wat leuke elementen, meer hoefde dit niet te wezen. Dolittle wist wonderbaarlijk genoeg zwaar daaronder te vallen. Het enige lichtpuntje is de openingsscène van hooguit drie minuten. Deze is volledig geanimeerd en bevat naast een creatieve stijl ook felle kleuren en een prettige vormgeving. Waarom ze de gehele film niet zo hebben gedaan is mij een raadsel. Want hoe het er nu voorstaat kun je beter dieren gaan bekijken in de dierentuin.

Cast: Robert Downey Jr. Rami Malek Tom Holland Harry Collet
Octavia Spencer Antonio Banderas Kumail Nanjiani John Cena
Emma Thompson Michael Sheen Jim Broadbent
Regie: Stephen Gaghan
Genre: Komedie Fantasy
Speelduur: 1:41 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Dolittle:

Pluspunten

Geanimeerde openingsscène

Minpunten

Robert Downey Jr. is miscast in deze rol en lijkt soms een halfgebakken Johnny Depp impersonatie te doen, Bekende Hollywood sterren worden gecast als de stemmen van dieren en dienen puur als verkooppunt voor de film, Slecht acteerwerk, CGI & greenscreen opvallend in plaatsen, Kinderachtige humor dat nooit aanslaat, Weer een nutteloze remake waar niemand op zit te wachten

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Dolittle met een 3 / 10.

3

Dolittle is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 3 / 10.

Nuttige recensie

10 / 12 personen vinden deze recensie van Dolittle nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Dolittle
Relevante films binnen het genre Komedie
7,5
Recensie The Worst Person in the World (2022)
7
Recensie Ghostbusters: Afterlife (2021)
7,3
Recensie The French Dispatch (2021)
6
Recensie Army of Thieves (2021)
9
Recensie The Great Dictator (1940)
8
Recensie Druk (2021)