Jasper Kruithof

Jasper Kruithof Voormalig filmrecensent

Disobedience (2018)

Recensie Disobedience (2018)

Disobedience recensie

Door Jasper Kruithof op
Ronit (Rachel Weisz) keert terug naar de Joods Orthodoxe gemeenschap, nadat zij is bericht over het overlijden van haar vader, om haar respect te betuigen. Waar zij als een afvallige door de gemeenschap wordt ontvangen vanwege haar afkeer tot het geloof en familie, is het Esti (Rachel McAdams) geweest die een andere motivatie heeft gehad in haar toenadering tot Ronit.

Disobedience is een prachtige, sobere vertelling over twee vrouwen die worstelen met geloof en seksualiteit. Ronit, gespeeld door Rachel Weisz keert na jaren afwezigheid terug in de Joods Orthodoxe gemeenschap waar haar vader rabbijn is geweest. Omwille zijn sterven heeft haar verboden jeugdliefde Esti (Rachel McAdams) Ronit op de hoogte gesteld van zijn overlijden. Bij het weerzien met Ronit realiseert Esti nog diepe gevoelens te koesteren en groeit haar zelfvertrouwen om te breken met haar geloof. 

Ondanks dat Disobience visueel zeer fraai oogt, en het kan rekenen op sterke optredens van Rachel McAdams en Rachel Weisz vraagt de film om veel geduld. In meerdere opzichten kabbelt het verhaal voort, waardoor je nooit echt betrokken voelt bij de personages met verveling tot gevolg.

Met Dovid (Alessandro Nivola), een jeugdvriend van Ronit is de driehoeksverhouding compleet. De beoogd opvolger van de overleden vader van Ronit als rabbijn van de Joods Orthodoxe gemeenschap, ziet zijn vrouw Esti na de terugkeer van Ronit meer van hem vervreemden. Hierdoor wordt op zijn beurt zijn loyaliteit tot het geloof en zijn liefde voor zijn vrouw op de proef gesteld.

Cast: Rachel McAdams Rachel Weisz Alessandro Nivola
Regie: Sebastián Lelio
Genre: Romantiek Drama
Speelduur: 1:54 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Disobedience:

Pluspunten

Visueel stijlvol

Minpunten

Verhaal weet beperkt te boeien

Beoordeling

Jasper Kruithof beoordeelt Disobedience met een 6 / 10.

6

Disobedience is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 6 / 10.

Nuttige recensie

5 / 5 personen vinden deze recensie van Disobedience nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Disobedience
Relevante films binnen het genre Romantiek
7,5
Recensie The Worst Person in the World (2022)
8
Recensie Annette (2021)
7,5
Recensie Benedetta (2021)
7,5
Recensie Das Mädchen und die Spinne (2021)
6
Recensie Reminiscence (2021)
7,2
Recensie In the Heights (2021)