Dirty Grandpa

2016

3
Recensie Dirty Grandpa (2016)

Jason gaat over een week trouwen met Meredith. De opa van Jason wilt, na de dood van zijn vrouw, samen met zijn kleinzoon gewoon lol maken. De reis verloopt vervolgens niet helemaal volgens Jason's plan.

Dirty Grandpa is door op 19 februari 2016 beoordeeld met een 3 / 10.

Dirty Grandpa is weer zo'n film die start met een aardig idee, maar dat niet weet uit te werken tot een goede film. Want het uitgangspunt op zich kan werken: een opa die op stap gaat met zijn kleinzoon en samen in pikante situaties belanden.

Met een speelduur van 1 uur en 3 kwartier is de film aan de lange kant, zeker gezien het onderwerp. Daarbij is het slot verreweg het minste stuk van de hele film, en juist dat deel blijft maar doorgaan. De afronding van de verhaallijnen is weinig bijzonder of verrassend. Er wordt zelfs een slecht subplot toegevoegd.

‘De afronding van de verhaallijnen is weinig bijzonder of verrassend.’

Het is vooral de (technische) uitwerking die Dirty Grandpa nekt. Het verhaal en de vertelling kent een vreemd irritant ritme. Opvallend harde overgangen en een flow die continu hakkelt; het haalt je uit de film - in hoeverre je in deze film kunt zitten.

Gelukkig is Dirty Grandpa niet volledig mislukt. Er zijn een vijftal hilarische momenten, maar voor een komedie natuurlijk zeer mager. En om daarvoor de gehele film te zien is niet aan te raden.

Te zien op Netflix, HBO Max en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Dirty Grandpa:

Pluspunten Dirty Grandpa

Vijf komische momenten

Minpunten Dirty Grandpa

Verhaal, Slot, Sub plotten, Techniek, Overgangen, Flow, Irritant ritme

Nuttige recensie

9 / 11 personen vinden deze recensie van Dirty Grandpa nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies