Deadly Illusions (2021)

Recensie Deadly Illusions (2021)

Deadly Illusions recensie

Door Jordy Gomes op
Misdaadboeken schrijfster Mary (Kristin Davis) is op zoek naar inspiratie voor haar nieuwste boek, maar krijgt thuis teveel afleidingen. Ze besluit om een oppasser aan te nemen om voor haar kinderen te zorgen. Echter schuilt er wat mysterieus achter de ogen van oppasser Grace (Greer Grammer).

Het eindcijfer spreekt meer dan duizend woorden ooit zullen doen. Ik ben simpelweg nieuwe releases aan het afgaan op Netflix zodat er weer wat content is om over te schrijven, zodoende kwam ik uit bij Deadly Illusions (2021), gemakkelijk één van de ergste films die ik de afgelopen jaren heb gezien.


De film gaat over de band die ontstaat tussen Mary en Grace. Ondanks dat Mary getrouwd is en twee kinderen heeft vallen haar ogen lustig op de jonge Grace. De twee beginnen langzaam gepassioneerd te raken voor de ander en hiermee wordt het grootste gedeelte van de speelduur opgevuld. We zien rare (droom)scènes voorbijkomen met een erotisch tintje en de fantasieën die de twee vrouwen hebben over elkaar worden steeds heftiger. Dit is letterlijk driekwart van de film, er is amper een doorlopend verhaal aanwezig, tot het laatste halfuur ineens alles omslaat.

Van nul naar honderd, zo kan je het best de climax van Deadly Illusions omschrijven. De bizarre keuzes in het script stapelen zich in hoog tempo op en de film probeert wanhopig alle clichés uit de kast te trekken om de stempel 'thriller' te verdienen. In ongeveer dertig minuten gebeurt er belachelijk veel; het mysterie achter Grace wordt onderzocht, Mary wordt beschuldigt voor het plegen van een moord, de man van Mary raakt ook betrokken tussen alle drama én we zien de laatste 'plottwist' met betrekking tot wie Grace daadwerkelijk is. Vooral laatstgenoemde is hilarisch slecht, mede door het verschrikkelijke acteerwerk.

Slechte films zijn er in overvloed, maar hiermee hebben we het laagtepunt bereikt. Op alle vlakken is dit namelijk amateuristische troep, er is geen ander woord voor. Er bestaan serieus 'fan films' op platformen als Youtube met beter camerawerk, nog iets van een logisch script en een sprankje originaliteit in het algemeen - eigenschappen waar Deadly Illusions alleen van kan dromen. Was het maar een illusie dat ik deze film heb gezien, maar helaas staat Deadly Illusions (2021) in me geheugen geprint. Op deze misdaad staat het welverdiende eindcijfer: 1.

Cast: Kristin Davis Dermot Mulroney Greer Grammer Shanola Hampton
Regie: Anna Elizabeth James
Genre: Thriller
Speelduur: 1:54 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Deadly Illusions:

Pluspunten

-

Minpunten

Amateuristisch op alle vlakken, Hilarisch slecht acteerwerk, Onnodig langdradig mede door de grote hoeveelheid aan erotische scènes, Waardeloos script vol met overbodige opvulling, Laatste plottwist, Lachwekkende climax, Beschamend

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Deadly Illusions met een 1 / 10.

1

Deadly Illusions is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 1 / 10.

Nuttige recensie

23 / 26 personen vinden deze recensie van Deadly Illusions nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Deadly Illusions
Deadly Illusions is te zien op Netflix
Relevante films binnen het genre Thriller
7,5
Recensie Surge (2021)
8
Recensie Titane (2021)
6
Recensie Reminiscence (2021)
9
Recensie La Haine (1995)
2,5
Recensie Old (2021)
7,4
Recensie A Quiet Place Part II (2021)