De Kinderen van Juf Kiet

2016

8
Recensie De Kinderen van Juf Kiet (2016)

Juffrouw Kiet heeft een klas vol vluchtelingenkinderen onder haar hoede; ieder met zijn of haar eigen verhaal en problemen maar allemaal op zoek naar veiligheid en stabiliteit.

De Kinderen van Juf Kiet is door op 18 december 2016 beoordeeld met een 8 / 10.

De kinderen van juf Kiet is een indrukwekkende documentaire. Het gaat immers om kinderen die meer hebben meegemaakt dan dat een gemiddeld mens ooit in zijn hele leven zal meemaken; oorlog, geweld, angst. Maar dit is niet het verhaal wat voorop staat. Hun achtergrond is ondergeschikt aan het 'kind zijn'. De strenge doch warme aanpak van juf Kiet weet hen zelfvertrouwen en een veilige plek te geven, waardoor ook de kwetsbaarste kinderen zich thuis gaan voelen.

Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch hebben een schooljaar gefilmd in de klas van juf Kiet. Met de camera op ooghoogte van de kinderen nemen ze de kijker mee in hun belevingswereld vol ruzies, vriendschap en verliefdheid. De observerende stijl stuurt de kijker en de kinderen zo min mogelijk; er is geen voice-over die vertelt wat je in een scène behoort te zien. Hierdoor komen de kinderen extra tot hun recht; de camera staat midden in hun wereld maar behoort er niet tot.

Juffrouw Kiet geeft de kinderen het recht kind te zijn terug. En hier begint het helingsproces pas en zie je hoe grappig, goedhartig, leergierig en sterk deze kinderen zijn.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van De Kinderen van Juf Kiet:

Pluspunten De Kinderen van Juf Kiet

Keuze kinderen kind te laten zijn, Observerende filmtaal, Niet dominant gestuurd, Middenin de belevingswereld van de kinderen, Op docenten na geen volwassenen in film

Minpunten De Kinderen van Juf Kiet

-

Over De Kinderen van Juf Kiet

Regie

Peter LatasterPetra Lataster-Czisch

Cast

-

Genre

Drama

Thema

OpvoedingComing of age

Taal

Nederlands

Duur

1:53 uur

Nuttige recensie

4 / 4 personen vinden deze recensie van De Kinderen van Juf Kiet nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series