Dark Waters (2020)

Recensie Dark Waters (2020)

Dark Waters recensie

Door Jordy Gomes op
Het waargebeurde verhaal van advocaat Robert Bilott (Mark Ruffalo) die het tegen het gigantische bedrijf DuPont opneemt in een zaak wat betrekking kan hebben op de gezondheid van de Amerikaanse burger.

Dark Waters (2020) neemt je mee in een meeslepende zaak die al meer dan twintig jaar aan de gang is. Deze betrekt een groot deel van de Amerikaanse bevolking, en wie weet heeft het ook op internationaal gebied impact gehad.

We volgen advocaat Robert Bilott, die rustig en ingetogen wordt gespeeld door Mark Ruffalo. Je ziet hoe zijn karakter door de jaren heen veranderd. Een liefhebbende vader & partner wordt uiteindelijk zo geobsedeerd door deze zaak dat hij koud en emotieloos achterblijft. Het gevecht tegen DuPont heeft hem letterlijk al zijn energie ontnomen, en tot de dag van vandaag gaat de beste man door met strijden voor het volk. Het is fascinerend om samen met Bilott te onderzoeken en ontdekken hoe alle puzzelstukjes samenkomen tot een eindconclusie. DuPont houdt al tientallen jaren informatie achter en weet donders goed dat ze met hun chemicaliƫn de bevolking langzaam aan het vergiftigen zijn. Dat dit bedrijf dankzij hun macht en invloed er vaak gemakkelijk vanaf komt is frustrerend.

Dark Waters moet meer dan twintig jaar belichten aan het publiek, waardoor de film traag en langdradig kan aanvoelen. Desondanks slaat de verveling nooit in, aangezien het onderwerp zo pakkend is. Het is misschien niet altijd entertainment, maar dit wordt goedgemaakt dankzij een informatieve film die een belangrijk incident aan de orde brengt. Dit is absoluut een vertelling waard.

Cast: Mark Ruffalo Anne Hathaway Mare Winningham Tim Robbins
Bill Camp Victor Garber William Jackson Harper Bill Pullman
Regie: Todd Haynes
Genre: Drama
Speelduur: 2:06 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Dark Waters:

Pluspunten

Belangrijk onderwerp om meer over te weten te komen, Ingetogen acteerwerk Mark Ruffalo, Fascinerende zaak en onthullingen, Informatief, Respect tegenover echte advocaat Robert Bilott

Minpunten

Door het aantal jaren die de film moet belichten kan het langdradig aanvoelen

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Dark Waters met een 7,5 / 10.

7,5

Dark Waters is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6,8 / 10.

Nuttige recensie

10 / 10 personen vinden deze recensie van Dark Waters nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Dark Waters
Relevante films binnen het genre Drama
7,5
Recensie Benedetta (2021)
6,5
Recensie The Man Who Sold His Skin (2021)
8,5
Recensie Drijfzand (2021)
9,5
Recensie The Last Duel (2021)
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)