Dark Waters

2020

7
Recensie Dark Waters (2020)

Het waargebeurde verhaal van advocaat Robert Bilott (Mark Ruffalo) die het tegen het gigantische bedrijf DuPont opneemt in een zaak wat betrekking kan hebben op de gezondheid van de Amerikaanse burger.

Dark Waters is door op 21 januari 2020 beoordeeld met een 7 / 10.

Dark Waters neemt je mee in een meeslepende zaak die al meer dan twintig jaar aan de gang is. Deze betrekt een groot deel van de Amerikaanse bevolking, en wie weet heeft het ook op internationaal gebied impact gehad.

‘Een informatieve film die een belangrijk incident aan de orde brengt.’

We volgen advocaat Robert Bilott, die rustig en ingetogen wordt gespeeld door Mark Ruffalo. Je ziet hoe zijn karakter door de jaren heen veranderd. Een liefhebbende vader & partner wordt uiteindelijk zo geobsedeerd door deze zaak dat hij koud en emotieloos achterblijft. Het gevecht tegen DuPont heeft hem letterlijk al zijn energie ontnomen, en tot de dag van vandaag gaat de beste man door met strijden voor het volk. Het is fascinerend om samen met Bilott te onderzoeken en ontdekken hoe alle puzzelstukjes samenkomen tot een eindconclusie. DuPont houdt al tientallen jaren informatie achter en weet donders goed dat ze met hun chemicaliën de bevolking langzaam aan het vergiftigen zijn. Dat dit bedrijf dankzij hun macht en invloed er vaak gemakkelijk vanaf komt is frustrerend.

Dark Waters moet meer dan twintig jaar belichten aan het publiek, waardoor de film traag en langdradig kan aanvoelen. Desondanks slaat de verveling nooit in, aangezien het onderwerp zo pakkend is. Het is misschien niet altijd entertainment, maar dit wordt goedgemaakt dankzij een informatieve film die een belangrijk incident aan de orde brengt. Dit is absoluut een vertelling waard.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Dark Waters:

Pluspunten Dark Waters

Belangrijk onderwerp om meer over te weten te komen, Ingetogen acteerwerk Mark Ruffalo, Fascinerende zaak en onthullingen, Informatief, Respect tegenover echte advocaat Robert Bilott

Minpunten Dark Waters

Door het aantal jaren die de film moet belichten kan het langdradig aanvoelen

Nuttige recensie

10 / 10 personen vinden deze recensie van Dark Waters nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series