Come Away (2020)

Recensie Come Away (2020)

Come Away recensie

Door Gillan Wijngaards op
Als hun oudere broer doodgaat, proberen Alice en Peter hun rouwende ouders (David Oyelowo en Angelina Jolie) te redden, waarbij ze geregeld wegdromen in hun fantasiewerelden. Come Away is een fantasiefilm die de twee sprookjes Alice in Wonderland en Peter Pan in een nieuw jasje samenbrengt.

De poster van Come Away suggereert een vrolijke, zeer fantasierijke film. In de praktijk blijkt dit echter niet helemaal waar. Het verhaal is enerzijds zeer duister en op momenten haast deprimerend en anderzijds is de fantasie soms ver te zoeken.


Maar laat ik beginnen met wat positieve punten. De acteurs in deze kleine productie van Brenda Chapman, die eerder Brave (2012) en The Prince of Egypt (1998) regisseerde, zijn op dreef. Van Jolie, Oyelowo en Chancellor mogen we kwaliteit verrassen, maar vooral de kinderen vallen op door prima werk te laten zien. Daarnaast is de chemie tussen de familie die centraal staat in de film geweldig.

Ook ziet de film voor het grootste gedeelte er heel fraai uit: boordevol mooie kleuren en interessante visuele keuzes. Vooral op het begin zijn de overgangen van realiteit naar fantasie overtuigend en stijlvol gedaan. Als de film vordert, is dat minder het geval. Niet alleen is fantasie voor een groot gedeelte van de film afwezig, de climax van de film ziet er ronduit lelijk uit (bijvoorbeeld de vechtscène met Peter Pan of de Rode en Witte Koningin).

Die climax, en dus het einde, komt daarnaast enorm uit de lucht vallen, wat enorm jammer is. De film neemt namelijk veel tijd om de karakters te introduceren, waardoor je echt met iedereen mee gaat leven. 

Ten slotte is de toon van de film overal en nergens. Hij gaat van zwaar deprimerend naar ludiek. Het is me daarom nog steeds niet duidelijk voor welk publiek Come Away precies gemaakt is.

Al met al, een prima filmpje voor een doordeweekse avond, maar niet eentje die je nog jaren bijblijft.

Cast: David Oyelowo Angelina Jolie Anna Chancellor Gugu Mbatha-Raw
Michael Caine
Regie: Brenda Chapman
Genre: Drama Fantasie
Speelduur: 1:34 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Come Away:

Pluspunten

Chemie tussen Jolie, Oyelowo en de drie kinderen spat van het scherm, Fraaie shots met mooie kleuren, De film wordt charmant en geduldig opgebouwd

Minpunten

Veel te weinig magie en fantasie, Einde is te gehaast, Climax ziet er visueel niet mooi uit, De toon van de film verandert voortdurend

Beoordeling

Gillan Wijngaards beoordeelt Come Away met een 6 / 10.

6

Come Away is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 6 / 10.

Nuttige recensie

1 / 1 personen vinden deze recensie van Come Away nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Come Away
Relevante films binnen het genre Drama
7,5
Recensie Benedetta (2021)
6,5
Recensie The Man Who Sold His Skin (2021)
8,5
Recensie Drijfzand (2021)
9,5
Recensie The Last Duel (2021)
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)