Cinderella

1950

7
Recensie Cinderella (1950)

Als Assepoesters boze stiefmoeder haar niet naar het bal van de prins laat gaan. Krijgt Assepoester hulp van een goede fee, die haar een jurk met glazen muiltjes, koets met paarden herbij tovert. Met als enige regel dat ze voor 12 uur terug moet zijn.

Cinderella is door op 26 november 2017 beoordeeld met een 7 / 10.

Zowel het sprookje als ook de film van Assepoester zijn klassiekers. Zelfs na 67 jaar staat Assepoester nog steeds centraal als ware Disney princess.

Ik ben geen fan van Disney, ik vind het Disney van nu een hoopje niet-creative ellende. Met al hun remakes, vervolgen en herinterpretaties maken ze duidelijk dat het enige wat telt het geld is. Maar waar ik wel fan van ben is het Disney van vroeger. Toen films als Assepoester, Peter Pan en Lady en de vagebond uitkwamen. Deze films worden vandaag nog steeds gezien als fantastische kinderfilms. Ze zijn simpel geanimeerd met veel kleuren, humor en een spannend verhaal, oftewel alles wat een kind nodig heeft in een film.

Assepoester is een spannend verhaal, dat leuk wordt verfilmt. Vooral de muizen zorgen voor de nodige grappige scenes, die de engere scenes zeer verlichten. Het verhaal is natuurlijk fantastisch, het is niet voor niets bij bijna iedereen bekent. Maar het meest opvallende zijn de geluidseffecten, die het verhaal vereenvoudigen en hele lappen tekst vervangen.

Ik hoop dat Disney in toekomst begrijpt dat het kinderen niet gaat om gave special effects zolang het verhaal maar goed is.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Cinderella:

Pluspunten Cinderella

Speelduur, Animatie, Kleuren, Muizen, Muziek, Sound-effecten

Minpunten Cinderella

-

Nuttige recensie

1 / 3 personen vinden deze recensie van Cinderella nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series