Chips (2017)

Recensie Chips (2017)

Chips recensie

Door Vince Christiaans op
FBI-agent Frank Poncherello (Michael Peña) gaat undercover bij de California Highway Patrol voor een corruptieonderzoek. Hij wordt gekoppeld aan de nieuweling Jon Baker (Dax Shepard), die zijn carrière als professionele motorrijder achter zich heeft gelaten.

CHIPS is gebaseerd op de gelijknamige TV-serie (1977–1983) met Erik Estrada en Larry Wilcox als Frank en Jon. Deze update van schrijver, regisseur én hoofdrolspeler Dax Shepard is ongetwijfeld een stuk schunniger en sensationeler. Daardoor is het nog maar de vraag of deze nieuwe filmversie in de smaak zal vallen bij fans van het eerste uur.


CHIPS bevat een aantal bekende gezichten. Zo zien we Dax Shepards vrouw Kristen Bell in de rol van... Jon's vrouw. Zij is echter niet het enige slachtoffer van Shepards typecasting. De reusachtige acteur Vincent D'Onofrio mag namelijk nog een boef toevoegen aan zijn lange schurkenlijstje. Michael Peña en Shepard nemen de hoofdrollen op zich. Ondanks hun buitensporige gedrag blijft dit duo sympathiek en grappig. 

Net als zoveel andere moderne komedies ziet CHIPS de luchtigheid van het genre als een vrijbrief voor slordigheid. Verhaallijnen worden verwaarloosd of gewoon vergeten en ook de montage laat vaak te wensen over. Deze onhandige aanpak wordt enigszins goedgemaakt door een aantal rake grappen en geinige achtervolgingen. Mocht je op zoek zijn naar een aardige komedie om een saaie avond op te vullen, dan is CHIPS een prima keuze.

Cast: Dax Shepard Michael Peña Kristen Bell Jessica McNamee
Adam Brody Vincent D'Onofrio Maya Rudolph Adam Rodriguez
Ben Falcone Justin Chatwin
Regie: Dax Shepard
Genre: Komedie
Speelduur: 1:41 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Chips:

Pluspunten

Humor, Coole stunts, Leuke schurkenrol voor Vincent D'Onofrio, Geinig bijrolletje voor Estrada, De verslavingen van Frank en Jon

Minpunten

Slordige verhaalvertelling, Onoverzichtelijke montage

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Chips met een 6 / 10.

6

Chips is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6,5 / 10.

Nuttige recensie

18 / 18 personen vinden deze recensie van Chips nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Chips
Relevante films binnen het genre Komedie
6,5
Recensie Rifkin’s Festival (2020)
7,5
Recensie Uncle Frank (2020)
7,5
Recensie Freaky (2020)
7,5
Recensie Borat Subsequent Moviefilm (2020)
6,3
Recensie The Last Right (2020)
6,8
Recensie On the Rocks (2020)