Child’s Play

2019

6
Recensie Child’s Play (2019)

Andy (Gabriel Bateman) krijgt een Buddi pop van zijn moeder, een pop die alle technologie van Kaslan Corporation kan beïnvloeden. De pop gaat zich echter steeds vreemder gedragen.

Child’s Play is door op 28 juni 2019 beoordeeld met een 6 / 10.

Child's Play is een re-interpretatie van het origineel uit 1988. Aangezien de insteek behoorlijk anders is in deze interpretatie wordt het bewust niet gezien als een directe remake.

Aangezien deze versie zich afspeelt in een technologie-gedreven wereld is het ook niet gek dat technologie een grote rol speelt in de film. De manier waarop technologie gebruikt wordt is redelijk creatief, maar het had de potentie om een grotere impact te hebben op het verhaal.

We volgen, net zoals in de 1988 versie, een jongen genaamd Andy en zijn moeder. Dat Andy een stuk ouder is in deze versie is niet zo vreemd als wellicht gedacht, en de acteur Gabriel Bateman zet de rol overtuigend neer. Mark Hamill als de stem van Chucky, de Buddi pop, is prima. Hamill is een ervaren stemacteur, maar krijgt niet de kans om extreem uit te blinken in deze rol. De film introduceert ook enkele karakters in een bijrol die niets of weinig bijdragen aan het verhaal, wat hun aanwezigheid nogal nutteloos maakt. De film is niet bang om bloed en geweld te tonen, wat het enigszins verfrissend maakt ten opzichte van andere, meer gereserveerde horrorfilms.

Child's Play is een prima horrorfilm, maar had de potentie om meer te doen met het verhaal, de acteurs en de karakters.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Child’s Play:

Pluspunten Child’s Play

Gabriel Bateman als Andy, Introductie technologie, Verrassend emotioneel, Humor

Minpunten Child’s Play

Verloren potentie, Soms slaat de humor niet aan, Nutteloze of irritante karakters

Nuttige recensie

1 / 3 personen vinden deze recensie van Child’s Play nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere horrorfilms en -series