Charlie's Angels (2020)

Recensie Charlie’s Angels (2020)

Charlie's Angels recensie

Door Jordy Gomes op
De Townsend Agency stuurt twee leden van Charlie's Angels op pad om Elena (Naomi Scott) te beschermen tegen een huurmoordenaar. Ze is verwikkelt in een complot om haar technologische uitvinding te stelen en om te bouwen tot een gevaarlijk wapen.

Het lijkt erop alsof alles tegenwoordig gebaseerd moet zijn op een bestaande, welbekende franchise, aangezien originele ideeën in Hollywood steeds zelden voorkomen. Het decennium is nog maar net begonnen en zowel The Grudge als Charlie's Angels vallen beide slachtoffer aan een vloek, genaamd de remake. 

In het geval van Charlie's Angels is het moeilijk om tot woorden te brengen wat er mis is met deze verfilming. Dit komt voornamelijk omdat de film geen enkel moment een emotie bij je weet los te maken. Zelfs de charme van Naomi Scott en Patrick Stewart kunnen de saaiheid op het scherm niet onderdrukken. De film wilt zo graag de stoere, feministische, vrouwvriendelijke actiefilm spelen dat het te geforceerd aanvoelt. Ze duwen door je strot heen hoe gaaf en onafhankelijk deze dames wel niet zijn, waardoor het geheel gemaakt en ongeloofwaardig overkomt. De hele speelduur zit je met één standaard gezichtsuitdrukking te kijken. De actie is niet intens, noch spannend. De grappen komen niet aan en worden soms zelfs extra uitgelegd aan het publiek, wat het nog pijnlijker maakt om naar te kijken.

Er zijn geen momenten om met plezier aan terug te denken, waardoor deze herinterpretatie van Charlie's Angels absoluut is af te raden. Bovenal was dit een vergeetachtige bioscoopervaring. Zo één die na een dag compleet uit het geheugen is verdwenen. Wat naar mijn mening de ergste afgang is die een film kan ondergaan.

Cast: Kristen Stewart Naomi Scott Noah Centineo Ella Balinska
Elizabeth Banks Djimon Hounsou Patrick Stewart Sam Claflin
Regie: Elizabeth Banks
Genre: Actie
Speelduur: 1:58 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Charlie's Angels:

Pluspunten

Charisma van Naomi Scott & Patrick Stewart

Minpunten

Oninteressant plot, Grappen vallen plat op zijn gezicht en zijn vaak te geforceerd, Spanningsloze actie, Langdradige speelduur, Probeert er te dik op te liggen hoe stoer deze vrouwen wel niet zijn, Zielloze en lege filmervaring, Vergeten na één dag

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Charlie's Angels met een 4 / 10.

4

Charlie's Angels is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 4 / 10.

Nuttige recensie

10 / 10 personen vinden deze recensie van Charlie's Angels nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Charlie's Angels
Relevante films binnen het genre Actie
9,5
Recensie The Last Duel (2021)
7,5
Recensie No Time to Die (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
8,5
Recensie Dune: Part One (2021)
7
Recensie Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
8
Recensie Titane (2021)