Central Intelligence (2016)

Recensie Central Intelligence (2016)

Central Intelligence recensie

Door Vince Christiaans op
Vroeger was Calvin (Kevin Hart) de populairste jongen op school. Twintig jaar later is hij een saaie accountant, totdat hij zijn oude klasgenoot Bob (Dwayne Johnson) tegen het lijf loopt. Calvin ontdekt dat deze voormalige kneus is uitgegroeid tot een gespierde geheimagent.

Central Intelligence is een actiekomedie die het vooral moet hebben van zijn cast. Het is geestig om hoofdrolspelers Dwayne Johnson en Kevin Hart samen in een film te zien. De één is een uit de kluiten gegroeid mannenkind en de ander een kribbig klein kereltje.

Toch is het jammer dat het duo niet wordt voorzien van grappiger materiaal. Als comedian heeft Kevin Hart zijn veelzijdigheid al talloze keren bewezen, maar het script vraagt hem eigenlijk alleen om te schreeuwen. De verrassend komische Dwayne Johnson krijgt wel de kans om zijn spierbundel van enige dimensie te voorzien.  

Verder kent de cast nog een aantal bekende gezichten. Helaas worden hun talenten zelden benut, vooral Aaron Paul en Jason Bateman worden opgescheept met zeer ééntonige karikaturen. Alleen het personage van de altijd sympathieke Amy Ryan krijgt een aantal leuke momenten.  

Gelukkig heeft Central Intelligence het hart op de juiste plaats. Misschien is de humor niet altijd even succesvol, maar de verhaallijn rondom het pestverleden van Rob is leuk uitgewerkt. Het zorgt ervoor dat de film net iets langer blijft hangen dan de gemiddelde komedie.  

Cast: Dwayne Johnson Kevin Hart Amy Ryan Aaron Paul
Danielle Nicolet Jason Bateman Melissa McCarthy
Regie: Rawson Marshall Thurber
Genre: Komedie
Speelduur: 1:48 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Central Intelligence:

Pluspunten

Kevin Hart en Dwayne Johnson zijn geestige combinatie, Amy Ryan, Bloopers, Positieve boodschap over pesten, Verrassend rolletje voor een bekende comédienne

Minpunten

Schreeuwerige humor, Verspilt de talenten van Aaron Paul en Jason Bateman, Lange periodes zonder sterke grappen, Actiescènes maken weinig indruk

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Central Intelligence met een 6 / 10.

6

Central Intelligence is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6 / 10.

Nuttige recensie

34 / 35 personen vinden deze recensie van Central Intelligence nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Central Intelligence
Relevante films binnen het genre Komedie
7
Recensie Ghostbusters: Afterlife (2021)
7,3
Recensie The French Dispatch (2021)
6
Recensie Army of Thieves (2021)
9
Recensie The Great Dictator (1940)
8
Recensie Druk (2021)
7,2
Recensie Free Guy (2021)