Caught in the Net

2021

7,5
Recensie Caught in the Net (2021)

Caught in the Net is een experiment dat licht schijnt op online kindermisbruik. Drie meerderjarige actrices met een jong uiterlijk krijgen de opdracht om, onder begeleiding van het filmteam, zich voor te doen als 12-jarige meisjes.

Caught in the Net is door op 10 februari 2021 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Een gezellig avondje film kijken met Caught in the Net zit er niet in. Het experiment klinkt als zware kost en dat is het ook; voor het productieteam, de drie actrices én de filmkijker. Zachtjes rillend zit je in je stoel. Soms ademloos. Het is een thriller en horror, maar dan in het echt - eenzijdig gelukkig, dat wel.

De docu komt uit Tsjechië; griezelig dichtbij. Maar vergis je niet, dit soort verschrikkingen met mannen (en vrouwen) gebeuren overal. In Caught in the Net zijn de meeste daders opvallend open en zichtbaar. Ze schamen zich niet en sommige vinden zelfs niet dat ze iets fout doen.

‘Een thriller en horror, maar dan in het echt.’

Hoewel iedereen weet dat het gebeurt is de docu toch een eyeopener. Je beseft meer dat je kinderen niet moet verbieden, maar dat je er juist met ze over moet praten. Vertellen dat het er is en hoe ze ermee om moeten gaan. En ze natuurlijk in de gaten houden.
Het internet is schitterend en verdorven tegelijk. Wees je bewust van de gevaren en vertel anderen die er nog niet bekend mee zijn.

Caught in the Net zit vol details. Je let steeds op de monsters: wat ze zeggen, wat ze doen, hoe ze bewegen. Daaromheen is echter veel (onbedoeld) detail aanwezig. Binnenshuis plast ineens een hondje tegen de stoelpoot van zo'n viezerik, het seksuele schilderij in het café tijdens een misselijkmakende ontmoeting of het konijn wat uit een (nep) raam wordt gegooid als iemand wilt chatten. Je ziet de grap, maar het voelt vooral ironisch.

De overgangstoon van Skype zal nooit meer hetzelfde klinken.

Te zien op Cineville

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Caught in the Net:

Pluspunten Caught in the Net

Experiment, (Onbedoelde) details, Eyeopener, Maakt je scherp

Minpunten Caught in the Net

-

Over Caught in the Net

Regie

Barbora ChalupováVít Klusák

Cast

Sabina DlouháAnezka PithartováTereza Tezká

Genre

Drama

Thema

-

Taal

Buitenlands

Duur

1:40 uur

Nuttige recensie

1 / 1 personen vinden deze recensie van Caught in the Net nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series