Cats

2019

4
Recensie Cats (2019)

Wanneer Victoria (Francesca Hayward) wordt achtergelaten door haar eigenaar wordt ze opgenomen in een bende zwerfkatten.

Cats is door op 29 december 2019 beoordeeld met een 4 / 10.

Sinds het debuut van de eerste trailer leek de verfilming van de monstermusical Cats af te stormen op een fiasco. Vooral de computereffecten waarmee de cast wordt omgetoverd tot mensachtige katten riepen bij de meeste kijkers een intense primordiale angst op.

Voor de release beloofde regisseur Tom Hooper nog dat er flink gesleuteld was aan de effecten, maar bij het kijken van het eindproduct is het moeilijk om niet afgeleid te raken door de digitale katmensen en hun zwevende gezichten. Ze zien er nog altijd uit als demonische Wizzy & Woppie-personages.

Ondanks deze handicap miauwt de sterrencast zich moedig door de bekende liedjes uit de originele musical. De zang is prima en ook de choreografie ziet er goed uit, maar door de vele computermanipulaties is het onmogelijk om te bepalen hoe authentiek het danswerk eigenlijk is.

Er is iets fundamenteel mis met Cats. De keuze om de acteurs via digitale trucage in hun kattenkostuum te hijsen levert zo'n onprettige beelden op dat zelfs de beste muziek je aandacht niet kan opeisen. Hierdoor kan deze plotloze musicalverfilming zelfs de meest overtuigde kattenliefhebber niet bekoren.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Cats:

Pluspunten Cats

Sterke zang en choreografie, Jennifer Hudsons versie van Memory

Minpunten Cats

Implementatie van de computereffecten, Mager plot, Schaal van de katten lijkt steeds te veranderen, Verkwisting van een sterrencast

Nuttige recensie

13 / 22 personen vinden deze recensie van Cats nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series