Captain Fantastic

2016

8,5
Recensie Captain Fantastic (2016)

Ben leeft met zijn zes kinderen in de bossen van Amerika, zo veel mogelijk afgezonderd van de verziekte maatschappij. Wanneer Leslie, zijn vrouw en moeder van de kinderen overlijdt, stappen ze in hun bus om tegen de wens van haar familie de begrafenis bij te wonen.

Captain Fantastic is door op 25 september 2016 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Wat begint als een heerlijke roadmovie met fantastische beelden vormt zich al snel tot een intens verhaal vol kleine familiedrama's. Ben kiest ervoor zijn paradijs te creëren en zijn kinderen hier een thuis te geven. Dit betekent echter ook dat wanneer ze de bus in stappen richting de moderne wereld, de kinderen hier totaal niet op voorbereid zijn. Waar veel situaties met humor worden opgelost, leidt het ook tot confrontaties. Deze scènes zijn intens, intiem en oprecht. Door het goede script en de sterke acteerprestaties zijn de personages elk moment overtuigend en daarmee de emoties bijna tastbaar.

De moderne wereld wordt kritisch bekeken door de ogen van de kinderen, voor wie alles nieuw is. Zo stipt de film subtiel enkele grote thema's als religie, opvoeding en geestesziekten aan zonder dat het meteen te zwaar wordt. De balans tussen feel-good en drukkende emoties is subliem uitgevoerd.

De visuele stijl van Matt Ross is een lust voor het oog; de mooiste landschappen worden op fantastische wijze in beeld gebracht. Toch weet hij ook veel intieme momenten te schapen, waarin de liefde voor het verhaal duidelijk voelbaar is. Een pakkende en hartverwarmende must-see!

Te zien op Prime Video, HBO Max, Pathé Thuis, NPO Plus en CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Captain Fantastic:

Pluspunten Captain Fantastic

Viggo Mortensen, Humor, Subtiele maatschappijkritiek, Visuele Stijl, Emotionele scènes en opbouw

Minpunten Captain Fantastic

Misschien was er toch een mooier einde mogelijk?

Nuttige recensie

5 / 6 personen vinden deze recensie van Captain Fantastic nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series