Captain America: Civil War

2016

8
Recensie Captain America: Civil War (2016)

Captain America moet vriend en vijand confronteren na een opeenstapeling van conflicten over de hele wereld waarbij The Avengers betrokken waren. Kan en moet de wereld ze accepteren?

Captain America: Civil War is door op 28 april 2016 beoordeeld met een 8 / 10.

Langzamerhand breidt de Marvel Cinematic Universe zich verder uit. Met de derde Captain America film blijkt maar weer eens dat er ondanks de grote kosmische bedreigingen (zie de films met Thor en The Guardians of the Galaxy) toch ook nog genoeg te doen en ontdekken valt op onze thuisplaneet.

Na Age of Ultron krijgen de Avengers de keuze: laat je door de VN aansturen, of stop met de stuurloze, illegale interventies. De groep is verdeeld en al snel worden en rake klappen tussen team Iron Man en Captain America uitgedeeld. Nieuwkomer Black Panter (Boseman) is een prima toevoeging aan het alsmaar groeiende verhaal. Ook een grappige andere jonge held (Holland) komt acrobatisch en komisch tot leven in Captain America: Civil War!

De individuele emotionele drijfveren maken het vrij simpele plot interessant, maar de drijvende factor, de getergde Zemo (Brühl), komt nog niet volledig tot z'n recht. Toch is de samenloop van omstandigheden weer voldoende om je bijna tweeëneenhalf uur naar een prima Marvel verhaal te kijken. Captain Americ: Civil War is visueel sterk, zit vol goede actie en de gelaagde plotlijnen verrassen zo af en toe zelfs.

Te zien op Disney+

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Captain America: Civil War:

Pluspunten Captain America: Civil War

Reuring en samenwerking tussen de Avengers, Jonge Peter Parker

Minpunten Captain America: Civil War

Voelt als Avengers 2.5 maar sinds wanneer is dat eigenlijk een minpunt?

Nuttige recensie

7 / 9 personen vinden deze recensie van Captain America: Civil War nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series