Call Me by Your Name

2018

10
Recensie Call Me by Your Name (2018)

Elio brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver een aantal weken langskomt trekken de twee steeds meer met elkaar op en ontstaat er een bijzondere liefde.

Call Me by Your Name is door op 12 januari 2018 beoordeeld met een 10 / 10.

Een zwoele Italiaanse zomer. Beetje zwemmen, stukje fietsen, boek lezen, muziek luisteren en naar feestjes gaan. Maar vooral luieren in de zon en genieten van het fijnste gezelschap. Call Me by Your Name is een overweldigende filmbeleving, met een vleugje magie. Een romantische film waar je in meegezogen wordt.

De chemie tussen Elio (Timothée Chalamet) en Oliver (Armie Hammer) is oprecht. De ontdekkingen met Marzia (Esther Garrel) tonen goed de onderzoekende tiener. De soms ongemakkelijke sfeer, van een zelfverzekerde tiener die zich op onbekend terrein begeeft. Sensueel, met een beetje erotiek.

‘Een overweldigende filmbeleving, met een vleugje magie.’

De tracks van Sufjan Stevens passen de film perfect. Afgewisseld met dromerige pianoklanken en Italiaanse popsongs uit de jaren '80; om bij weg te dromen.
Hoogtepunt is zonder twijfel het vader-zoon gesprek. Het toont de kracht van onmetelijke en onbegrensde liefde.

De doorlopende film tijdens de credits is smaakvol. Elio is verzonken in gedachten en droomt over de afgelopen zomer - een moment waarop de kijker de film ook nog eens de revue laat passeren. Call Me by Your Name is waar je film voor kijkt; voor écht iets bijzonders.

Te zien op HBO Max, Pathé Thuis en Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Call Me by Your Name:

Pluspunten Call Me by Your Name

Zwoele vibe, Zomers, Timothée Chalamet, Chemie, Romantisch, Onderzoekend, Abrikozenscène, Soundtrack, Vader-zoon gesprek, Credits, Prachtfilm

Minpunten Call Me by Your Name

-

Over Call Me by Your Name

Regie

Luca Guadagnino

Cast

Armie HammerTimothee ChalametMichael Stuhlbarg

Genre

RomantiekDrama

Thema

LHBTBoekverfilming

Taal

Engels

Duur

2:12 uur

Nuttige recensie

9 / 10 personen vinden deze recensie van Call Me by Your Name nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series