Bloody Marie

2019

6,5
Recensie Bloody Marie (2019)

De ooit succesvolle striptekenares Marie Wankelmut woont op de Amsterdamse wallen en vult haar dagen tegenwoordig met drank en ongewilde conflicten.

Bloody Marie is door op 27 januari 2019 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Het leven van nietsdoener Marie is zeer vermakelijk. Iemand die heel de dag maar wat aankloot en zo haar dagen slijt. Naarstig op zoek naar het succes van vroeger, waarvan iedereen weet dat het er niet meer inzit, alleen zijzelf kan en wil dat niet onder ogen zien. En wat ga je dan doen? In het café rondhangen en iedere dag dronken worden. Haar troosteloze bestaan, met af en toe een klein avontuur over de Amsterdamse daken, is aantrekkelijk om te zien.

‘In het café rondhangen en iedere dag dronken worden.’

Dan steekt Marie haar neus in andermans zaken, een nieuwe wereld waar iedere burger liever buiten blijft. Eenmaal in de onderwereld gaat het snel en haar uiteindelijke ontsnapping is indrukwekkend. Dat kan niet gezegd worden van de afronding van het verhaal. Want één nachtje op het politiebureau en al haar problemen lijken verdwenen en haar tegenstanders afgedropen - op een deurwachter na dan, maar hij blijkt geen partij voor de kranige Marie. En als ze dan ook nog eens in het hol van de leeuw een tekening maakt voor iemand die het niet verdient wringt haar actie aan alle kanten. Bloody Marie is een prima Nederlandse film, maar je blijft achter met veel open eindes, onbeantwoorde vragen en te makkelijke keuzes.

Te zien op Pathé Thuis en CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Bloody Marie:

Pluspunten Bloody Marie

Susanne Wolff, Glansrol Aart Staartjes, Aanklotende Marie, Dakscènes, Gang naar de onderwereld

Minpunten Bloody Marie

Teun Luijkx, Te makkelijke ontknoping, Open eindes

Nuttige recensie

3 / 4 personen vinden deze recensie van Bloody Marie nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series