Blackhat

2015

6,5
Recensie Blackhat (2015)

Een onbekende hacker valt de wereld aan met zijn technische nerd skills. Zijn doel is onduidelijk, dat hij gestopt moet worden niet. Om dat voor elkaar te krijgen roept de CIA de hulp in van een veroordeelde hacker: Nick Hathaway (Chris Hemsworth). Hij kent het klappen van de zweep en weet hoe hackers denken, wat volgt is een strijd ter preventie van de volgende ramp.

Blackhat is door op 26 januari 2015 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Met het uitlopen van de bioscoop twijfel ik heel erg over de film. Blackhat heeft me zeer zeker vermaakt, en bracht de nodige onvoorspelbaarheden met zich mee alleen het verhaal weet me net niet voldoende te pakken. Het verhaal van Blackhat zit goed in elkaar en wordt goed uitgewerkt, echter gebeurd er in mijn ogen te weinig.

Ondanks dat laat Blackhat mooi zien hoe de huidige wereld afhankelijk is van techniek, elektronica en internet. Ook laat de film mooi zien hoe de huidige vorm van criminaliteit kan werken en hoe deze opgespoord wordt. Een mooie balans die toe werkt naar een climax die goed uitgewerkt wordt. Echter, na de climax is het jammer dat er het nodige onopgehelderd blijft waardoor je met vragen achter blijft.

De nodige actie en verscheidenheid van de filmcrew zorgt voor frisse wind in het verhaal en houdt het interessant. Blackhat is een leuke film om heen te gaan, alleen verwacht geen hoogstaand spektakel.

Te zien op Pathé Thuis en Viaplay

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Blackhat:

Pluspunten Blackhat

Verhaal, Duur, Chris Hemsworth, Plot ontwikkeling, Verassingen, Actie

Minpunten Blackhat

Slot, Veel buitenlandse taal

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van Blackhat nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers