Beats

2019

8
Recensie Beats (2019)

In Schotland, 1994, riskeren twee vrienden alles om naar een illegale rave te gaan, hopend op de beste nacht van hun saaie leven.

Beats is door op 7 november 2019 beoordeeld met een 8 / 10.

De twee tieners zijn beste vrienden, dat laten de twee acteurs Cristian Ortega (Johnno) en Lorn Macdonald (Spanner) de kijker in ieder geval geloven. Het zit in de vele geloofwaardige details waarbij the day after op de slaapkamer van Johnno verreweg de mooiste is.

Het contrast tussen de twee jongens is groot en zorgt tegelijkertijd voor de sterke aantrekkingskracht. Het draait vooral om het behouden van een vriendschap als je wereld verandert in je tienerjaren.

‘Beats biedt een zeer vermakelijk tijdsbeeld.’

Eenmaal aanwezig op de illegale rave wordt je getrakteerd op een vloeiende overgang naar een psychedelische visuele trip met de pompende beats op de achtergrond. Heel even voel je alsof je er zelf bij bent.
Die beats zijn overigens heerlijk - in de film vooral, want als losse soundtrack mist het de beleving van het verhaal.

De verdieping met stiefpa (en politieagent) is precies goed en het gevaar van gestoorde broer Fido geeft net voldoende spanning van dreigend gevaar.

Beats is een zeer vermakelijk tijdsbeeld. Het gecontroleerde gevoel, je afzetten tegen de gevestigde orde en de anarchistische insteek. De setting en styling is passend, met talloze graffiti leuzen op vervallen muren en met rake one-liners van deejay D-Man.

Te zien op HBO Max en CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Beats:

Pluspunten Beats

Vriendschap, Details, Muziek, Zwart-wit, Psychedelische visuele trip, Vermakelijk tijdsbeeld, One-liners

Minpunten Beats

-

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Beats nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series