Arctic (2019)

Recensie Arctic (2019)

Arctic recensie

Door Jordy Gomes op
Een man (Mads Mikkelsen) is al een lange tijd gestrand in de Noordpoolcirkel. Wanneer hij het wachten op redding zat is, gaat hij de strijd met de natuur aan om te overleven.

Het begin van Arctic toont rust, leegte en stilte. De film laat zien hoe het leven nu is van gestrande piloot (Mads Mikkelsen) en zijn dagelijkse routine. Vissen vangen, proberen contact te maken met de buitenwereld en weer teruggaan naar zijn neergestorte vliegtuig, waar hij overnacht. Ondanks dat de film vrij repetitief is, wist Arctic te boeien dankzij de toewijding van hoofdrolspeler Mikkelsen.


Arctic benadert deze overlevingstocht op de juiste manier. Zo wordt door de film heen amper gesproken. De gezichtsuitdrukkingen en acties die Mads Mikkelsen onderneemt zeggen meer dan woorden ooit kunnen doen. Dit minimalistische gebruik van dialogen wordt versterkt dankzij een prachtige soundtrack van componist Joseph Trapanese. Hierdoor worden de dramatische momenten nog intenser. Verder toont het camerawerk de pracht van deze locatie, maar tegelijkertijd ook de obstakels en gevaren die loeren op de ijsvlakte.

Arctic is een film waarin niet veel gebeurd, waardoor dit een langdradige zit kan worden. Het is dan ook de geweldige acteerprestatie van Mads Mikkelsen die de film draagt. Hierdoor is zijn strijd tegen de natuur tóch een kijkje waard.

Cast: Mads Mikkelsen
Regie: Joe Penna
Genre: Drama
Speelduur: 1:38 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Arctic:

Pluspunten

Camerawerk, Mooie shots van de omgeving, Sterk acteerwerk van Mads Mikkelsen, Minimalistisch gebruik van dialoog, Soundtrack van Joseph Trapanese, Het einde

Minpunten

Er gebeurt niet onwijs veel, Valt in herhaling, Langdradig op momenten

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Arctic met een 6,5 / 10.

6,5

Arctic is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 6,5 / 10.

Nuttige recensie

11 / 13 personen vinden deze recensie van Arctic nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Arctic
Relevante films binnen het genre Drama
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
9
Recensie The Great Dictator (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
5,5
Recensie State Funeral (2021)
7,5
Recensie Das Mädchen und die Spinne (2021)