American Psycho 2: All American Girl

2002

3
Recensie American Psycho 2: All American Girl (2002)

Rachael Newman is geïnteresseerd geraakt in moorden nadat ze psychopaat Patrick Bateman heeft ontmoet. Om het onderwerp verder te bestuderen, volgt ze een studie met maar één doel: rechercheur worden bij de FBI.

American Psycho 2: All American Girl is door op 8 maart 2022 beoordeeld met een 3 / 10.

American Psycho 2: All American Girl toont veel gelijkenissen met Book of Shadows: Blair Witch 2. Films die inhoudelijk een flinterdunne link hebben met hun voorganger; weer zo'n typisch product van beginjaren '00; en een sequel wat snel en goedkoop wil profiteren van ander succes door er een filmfranchise van te maken. In het geval van All American Girl was het zelfs een losstaande film en is later besloten om er, met wat veranderingen in script, een vervolg op American Psycho van te maken. Het zal niet verbazen dat deze keuze duidelijk te zien is.

All American Girl belooft bozer, dodelijker en sexyer te zijn. Woede is echter nergens te bekennen. Dodelijker is Rachael Newman (Mila Kunis) ook niet, want ze maakt minder slachtoffers dan Bateman en daarbij zijn de moorden ook minder spectaculair en allemaal buitenbeeld. Aangezien American Psycho 2 een tiener-slasher is, is van sex(appeal) trouwens ook geen sprake.

‘Zonder de link met American Psycho zou All American Girl heel snel in de vergetelheid zijn geraakt.’

De makers hebben er bijna (onbedoeld) een satire van gemaakt. Met geinige muziekjes, ongeïnteresseerd spel en uitgebluste personages. De onbedoelde knipoog en komische noot doen bij vlagen denken aan Happy Death Day (2017). Als je dan bijna moet lachen is het niet om de beoogde reden.
De intro met saaie voice-over van Rachael waarin zij haar gedachten uiteenzet duurt veel te lang. Sowieso is overdadig gebruik gemaakt van voice-overs. Het snelle en afgeraffelde is ook te zien in het gebruik van ketchup-bloed en de hilarisch slechte special effects op het einde.

Zonder de link met American Psycho zou All American Girl heel snel in de vergetelheid zijn geraakt. Nee, deel 2 heeft net als Blair Witch 2 geen enkele kijkwaarde meer (en ook nooit gehad).

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van American Psycho 2: All American Girl:

Pluspunten American Psycho 2: All American Girl

-

Minpunten American Psycho 2: All American Girl

Onherkenbare terugkomst Bateman, Flinterdunne link met voorganger, Totaal andere film, Onvergelijkbaar, Wilt profiteren van ander succes, Moorden buitenbeeld, typisch product van beginjaren '00, Slechte tiener-slasher, Voice-overs, Bloedketchup, Special effects, Geen kijkwaarde

Over American Psycho 2: All American Girl

Regie

Morgan J. Freeman

Cast

Mila KunisWilliam Shatner Geraint Wyn DaviesRobin DunneLindy Booth

Genre

Horror

Thema

MoordenaarsDetective

Taal

Engels

Duur

1:28 uur

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van American Psycho 2: All American Girl nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere horrorfilms en -series