American Honey (2017)

Recensie American Honey (2017)

American Honey recensie

Door Rick Schuttinga op
De 18-jarige Star (Sasha Lane) sluit zich aan bij een avontuurlijke groep jongeren die huis aan huis tijdschriften verkoopt. Onderweg valt Star voor de charmes van haar opstandige collega Jake (Shia LaBeouf).

Wat is het doel van American Honey? Een eenvoudige productie, die je niets meer dan een inkijkje geeft in het leven van jongeren. Misschien wel het leven wat je als kijker niet hebt geleefd of juist weer laat herbeleven. Het onbezorgde jeugdige leven tonen. Niets meer dan dat, maar wel heel goed uitgevoerd.

De film van ruim 2,5 uur vliegt voorbij zonder dat je het door hebt. Mag én kan zelfs eindeloos doorgaan. American Honey heeft een begin, maar geen einde. Is soms repetitief, maar niet vervelend. Niet perse hoopvol, vaker somber, en toch een genot om naar te kijken. De setting is ook zo typisch Amerikaans: de superrijken, de allerarmsten, truckers, langgerekte wegen; het komt allemaal voorbij.

American Honey leunt zwaar op muziek. Het verhaal en muziek zijn één, verweven met elkaar. De gedragingen van de crew op de beats, het meezingen en het overbrengen van emoties.
De jongeren zijn een familie, met dezelfde ups en downs, feesten en ruzies. De credits zijn daar een prachtig voorbeeld van; gewoon een lange lijst van namen op alfabetische volgorde. Geen poespas, van de gebaande paden; precies zoals de film zelf.

Cast: Sasha Lane Shia LaBeouf McCaul Lombardi Arielle Holmes
Regie: Andrea Arnold
Genre: Drama Roadmovie
Speelduur: 2:38 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van American Honey:

Pluspunten

Eenvoudige productie, Inkijkje jeugd, Vliegt voorbij, genot om naar te kijken, Typisch Amerikaanse setting, Muziek verweven met de film, Diverse soundtrack, Credits

Minpunten

-

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt American Honey met een 8,5 / 10.

8,5

American Honey is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 8,5 / 10.

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van American Honey nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van American Honey
Relevante films binnen het genre Drama
6,5
Recensie Gli Anni Più Belli (2020)
8
Recensie The Dark Knight Rises (2012)
10
Recensie The Dark Knight (2008)
9
Recensie Batman Begins (2005)
7
Recensie The Last Full Measure (2020)
7,5
Recensie Bacurau (2020)