All the Money in the World

2018

7
Recensie All the Money in the World (2018)

In 1973 wordt de kleinzoon van Jean Paul Getty, de rijkste man ter wereld, ontvoert. Wanneer Jean Paul Getty weigert het losgeld te betalen moet er een andere manier bedacht worden om de jongen terug te krijgen.

All the Money in the World is door op 19 januari 2018 beoordeeld met een 7 / 10.

All the Money in the World kwam al in het nieuws vanwege de vervanging van Kevin Spacey door Christopher Plummer. Een verstandige keuze, niet alleen vanwege het schandaal, maar vanwege de geweldige prestatie die Christopher Plummer als de krenterige Jean Paul Getty neerzet.

De film focust zich het meest op Gail Harris (Michelle Williams), de moeder van de ontvoerde Paul Getty, en Fletcher Chase (Mark Wahlberg). Omdat Jean Paul Getty weigert het losgeld te betalen, proberen zij er alles aan te doen om de jongen alsnog terug te krijgen. Zowel Michelle Williams als Mark Wahlberg zetten hier goede prestaties neer. De scènes waar we meer te weten komen over de ontvoering zin nogal onregelmatig verdeeld over de looptijd van de film. De film voelt ook erg lang aan (2 uur en 12 minuten), en dat kan soms afdoen aan de spanning en snelheid. Er hadden zeker 15 tot 30 minuten afgekund om de film een wat fijnere snelheid te geven.

All the Money in the World is een film met een goede cast, een interessant en emotioneel verhaal (gebaseerd op ware gebeurtenissen) en een iets te lange speelduur.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van All the Money in the World:

Pluspunten All the Money in the World

Christopher Plummer, Michelle Williams, Acteerprestaties, Emotioneel verhaal

Minpunten All the Money in the World

Lang, Verliest spanning, Onregelmatige verdeling verhaallijnen

Over All the Money in the World

Regie

Ridley Scott

Cast

Christopher PlummerMichelle WilliamsMark Wahlberg

Genre

Thriller

Thema

GeldMisdaadBoekverfilmingWaargebeurd

Taal

Engels

Duur

2:12 uur

Nuttige recensie

4 / 4 personen vinden deze recensie van All the Money in the World nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers