Alberta

2017

7
Recensie Alberta (2017)

De succesvolle reclameman Freek (Boissevain) heeft last van een midlifecrisis. Hij schotelt zijn vrouw een leugen voor en gaat met zijn minnares (Grant) naar de Canadese provincie Alberta. Het duurt echter niet lang tot de problemen zich opstapelen.

Alberta is door op 21 maart 2017 beoordeeld met een 7 / 10.

Freek is verliefd op Alberta; niet op de streek maar op zijn gelijknamige en veel jongere minnares. Het meisje blijkt echter een iets ander – losser, spiritueler - leven te leiden wat al snel een kloof tussen de twee vormt. En de introductie van een in een bruinrode vrachtwagen rijdende 'nepindiaan' maakt het er niet makkelijker op.

Alberta is hilarisch in haar absurditeit. Waar de film redelijk rustig begint, realistisch zelfs, neemt naarmate de film vordert het aantal bizarre situaties toe. Gelukkig heeft Freek de Mounties Bread en Butter aan zijn zijde om alles even in perspectief te stellen. De twee zetten met hun droge commentaar een leuk duo neer die de scènes van comic relief voorzien. Dit is meteen zichtbaar in de sterke opening van de film. Maar ook de rol van Freek zijn vrouw Iris (Duijvestein) mag hierin niet onderschat worden; zij weet met haar droge humor en verrassende reacties raak uit de hoek te komen.

Alberta is geen hoogvlieger met een steengoed narratief. Maar als je het verhaal wat vrijheid permitteert, ga je een zeer komische avond tegemoet.

Te zien op Prime Video, Pathé Thuis en CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Alberta:

Pluspunten Alberta

Droge humor, Mooie natuurshots, Absurd, Bread & Butter

Minpunten Alberta

Soms te ver gezocht

Nuttige recensie

1 / 1 personen vinden deze recensie van Alberta nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series