A Star Is Born (2018)

Recensie A Star Is Born (2018)

A Star Is Born recensie

Door Jordy Gomes op
Artiest Jackson Maine (Bradley Cooper) vindt in een bar de talentvolle Ally (Lady Gaga). Lukt het de twee om samen carrière te maken?

Acteur Bradley Cooper maakt met A Star is Born zijn regiedebuut. Dit is alweer de vierde versie van het verhaal, maar dit weerhoudt Cooper er niet van om een geweldige adaptatie af te leveren. Zowel voor als achter de camera laat Cooper zien hoe talentvol hij daadwerkelijk is.


A Star is Born doet precies wat de titel doet vermoeden. De talentvolle Ally (Lady Gaga) wordt ontdekt en we zien haar reis naar het sterrendom en alle positiviteit en negativiteit die hierbij komt kijken. De film biedt een realistische kijk op de relatie tussen Ally en Jackson. De dramatische scènes worden fantastisch overgebracht door Cooper & Gaga. Er bestaat een grote kans dat beide genomineerd worden voor een Oscar, welverdiend! De muziek met inspirerende teksten weet ook een gevoelige snaar te raken en bezorgt een aantal kippenvel momenten. Hiernaast komt de sounddesign krachtig tot stand, alsof je zelf in een concertzaal aanwezig bent.

A Star is Born zit vol romantiek, drama, prachtige liedjes en ijzersterke acteerprestaties. Een achtbaan aan emoties die samenkomen in een krachtige ontknoping. Bradley Cooper & Lady Gaga zijn absoluut geboren sterren.

Cast: Bradley Cooper Lady Gaga Andrew Dice Clay Dave Chappelle
Sam Elliott
Regie: Bradley Cooper
Genre: Drama Muziek
Speelduur: 2:16 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van A Star Is Born:

Pluspunten

Geweldig regiedebuut van Bradley Cooper, Fantastisch acteerwerk van Cooper & Lady Gaga, Realistische kijk op een relatie en de muziekindustrie, Dramatische en humoristische momenten, Sounddesign, Muziek, Emotie, Einde

Minpunten

Je voelt de lange speelduur

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt A Star Is Born met een 8,5 / 10.

8,5

A Star Is Born is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,8 / 10.

Nuttige recensie

30 / 33 personen vinden deze recensie van A Star Is Born nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van A Star Is Born
Relevante films binnen het genre Drama
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
9
Recensie The Great Dictator (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
5,5
Recensie State Funeral (2021)
7,5
Recensie Das Mädchen und die Spinne (2021)