A Beautiful Day in the Neighborhood (2020)

Recensie A Beautiful Day in the Neighborhood (2020)

A Beautiful Day in the Neighborhood recensie

Door Jordy Gomes op
Journalist Lloyd Vogel (Matthew Rhys) moet een profilerend interview afnemen met de bekende presentator van een kinderprogramma, Fred Rogers (Tom Hanks).

A Beautiful Day in the Neighborhood verscheen eind 2019 in de Amerikaanse bioscopen. Hier stond de release gepland in het voorjaar, maar gezien de huidige situatie is dit helaas afgeblazen. Dankzij het handige hulpmiddel van Pathé Thuis is A Beautiful Day in the Neighborhood nu te huur en thuis te bekijken.


Recent kwam de documentaire Won't You Be My Neighbor? (2018) uit met lovende woorden als gevolg. Om zo snel al een speelfilm te maken over Mister Rogers leek onnodig en in herhaling te treden. Gelukkig is dit niet het geval, A Beautiful Day in the Neighborhood kan gezien worden als een mooie ondersteuning/toevoeging aan deze documentaire. Waar laatstgenoemde meer gaat over het inhoudelijke leven van Fred Rogers, behandelt deze speelfilm de impact en invloed die zijn goedaardigheid wist over te brengen op mensen, in dit geval journalist Lloyd Vogel.

Lloyd kampt zelf met problemen rondom zijn vervreemde vader en is sceptisch over het doen en laten van Mister Rogers, oprecht en liefdevol gespeeld door Tom Hanks (een Oscar-genomineerde rol). Na hun ontmoeting raakt Lloyd gefascineerd door de beste man en past hij de levenslessen en wijze woorden van Mister Rogers toe om zijn persoonlijke connecties te verbeteren. 

A Beautiful Day in the Neighborhood is rustgevend, kalm en bevat een mooie boodschap over het beste in jezelf en andere zien te vinden en elkaar te steunen. Immers heeft iedereen soms een helpende hand nodig, al ben je nog zo koppig om dit toe te geven.

Cast: Tom Hanks Matthew Rhys Susan Kelechi Watson Chris Cooper
Regie: Marielle Heller
Genre: Drama
Speelduur: 1:49 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van A Beautiful Day in the Neighborhood:

Pluspunten

Het namaken van de segmenten uit de kinderserie Mister Rogers' Neighborhood, Tom Hanks is perfect gecast als Mister Rogers, Goede hoofdrol voor Matthew Rhys, Bijrol van Chris Cooper, Rustgevende uitstraling, Woorden en levenslessen van Mister Rogers

Minpunten

Ik had gehoopt op een langere rol voor Tom Hanks, Aantal bizarre keuzes, Soms wat langdradig

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt A Beautiful Day in the Neighborhood met een 7 / 10.

7

A Beautiful Day in the Neighborhood is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,7 / 10.

Nuttige recensie

15 / 16 personen vinden deze recensie van A Beautiful Day in the Neighborhood nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van A Beautiful Day in the Neighborhood
Relevante films binnen het genre Drama
7,5
Recensie Oasis Knebworth 1996 (2021)
9,5
Recensie Petite Maman (2021)
5,5
Recensie Mijn Beste Vriendin Anne Frank (2021)
8
Recensie Dear Comrades! (2021)
6
Recensie The Assistant (2021)
8
Recensie Druk (2021)