Widows

2018

8,5
Recensie Widows (2018)

Nadat hun mannen tijdens een overval om het leven zijn gekomen, moeten de weduwen het werk in eigen hand nemen om aan geld te komen.

Widows is door op 30 november 2018 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Steve McQueen is in mijn opzicht één van de beste regisseurs op dit moment. Zijn films zoeken de diepte op en zijn niet bang voor controversie. Schrijver Gillian Flynn, heeft met Gone Girl al bewezen dat ze je goed op het verkeerde been kan zetten en je vooral ook op het puntje van je stoel laat zitten. Deze twee samen beloofd een hoop spanning.

De regie in deze film is simpelweg geniaal. Steve McQueen kent zijn vak in en uit en bewijst dat met Widows weer. Samen met cinematograaf Sean Bobbitt, met wie hij ook samen aan 12 Years a slave en Shame gewerkt heeft, maakt hij van iedere shot een kunstwerk. Hierbij is zijn oog voor kleur en contrast erg opvallend.

Ook de cast van deze film is erg sterk. Collin Farrell en Brian Tyree Henry als politieke rivalen brengen de erger en frustratie in elkaars karakter perfect naar voren. Maar ook de vrouwen leggen één voor één een sterke performance af.

Ligt is de film niet, maar dat verwacht je ook niet van een Steve McQueen film. Het zou mij niets verbazen als bij de aankomende Oscars een aantal leden van de Cast & Crew tussen de nominaties staan. Voor mij één van de beste films van dit jaar.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Widows:

Pluspunten Widows

Cast, Regie, Cinematography, Muziek, Kleur, Belichting

Minpunten Widows

Subplot van David

Nuttige recensie

2 / 6 personen vinden deze recensie van Widows nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers