Widows

2018

8,5
Recensie Widows (2018)

Veronica blijft achter met een criminele schuld afkomstig uit een mislukte heist van haar geliefde. Om deze schuld in te lossen besluit ze contact te zoeken met de andere vrouwen die zijn achtergelaten met de omgekomen mannen. Samen smeden ze plannen om definitief uit deze situatie te kunnen ontvluchten.

Widows is door op 22 november 2018 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Widows vangt aan met een heist welke volledig mislukt. De mannen die bij een politie inval omkomen laten ieder voor zich een vrouw achter. Veronica (Viola Davis) krijgt naast het verlies van haar geliefde en mastermind Harry Rawlings (Liam Neeson) te kampen met een criminele schuld van twee miljoen US Dollar. Dit gestolen geld heeft grote waarde als inzet voor politieke doeleinden. Waarbij nog meer mensen azen op de buit. De tijd dringt voor alle betrokkenen waarbij alles geoorloofd is.

In rap tempo is de setting van Widows gezet, waar de film positief verrast met wendingen in de verhaallijn. In alle facetten druipt de kwaliteit van deze productie af. In veel opzichten doet het denken aan Michael Mann's Heat (1995). Dit komt met name door de liefde en zorgvuldigheid van het camerawerk en de sterke karakters die goed zijn uitgediept. Widows heeft veel in zich om een instant cult-klassieker te worden.

Widows is behalve bijzonder sfeervol, zeer sterk geacteerd. Naast het onvermijdelijke geweld, zit de grootste kracht in de dialogen tussen iconische karakters. Door de schoonheid van het camerawerk en het verhaal smaakt deze film naar meer.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Widows:

Pluspunten Widows

Eye candy, Bijzonder sfeervol, Monster cast

Minpunten Widows

-

Nuttige recensie

13 / 13 personen vinden deze recensie van Widows nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers