Waves (2020)

Recensie Waves (2020)

Waves recensie

Door Rick Schuttinga op
Gezinsleden ontdekken allemaal op hun eigen manier hoe ze om moeten gaan met angst, liefde en vergeving en hoe ze de weg naar elkaar terug kunnen vinden na een traumatische gebeurtenis.

Eens in de zoveel tijd komt er een onbekende film voorbij die je hart veroverd. De perfecte film. Eentje die je niet meer loslaat. Kijk de trailer nog eens je krijgt weer rillingen. Luister de soundtrack opnieuw en plaatst jezelf even terug in de film.

De film draait om Tyler (Kelvin Harrison Jr.) en Emily (Taylor Russell). Prachtig hoe zij zich in de ziel laten kijken en zich kwetsbaar opstellen. Om hen heen bevinden zich ondersteunde personages. Ieder met zijn/haar eigen inbreng en kracht. Door hen kunnen de broer en zus schitteren.
De diversiteit van het omgaan met situaties komt mooi tot uiting. Daarmee is Waves een echte tweeluik; ze kunnen niet zonder elkaar, maar tonen ook een eigen beeld.
Authentieke en geloofwaardige emoties. Emoties stapelen zich in rap tempo op en komen tot een explosief einde. De weg naar ellende is snel, maar stapsgewijs en daardoor geloofwaardig.

Halverwege lijkt Waves te verzanden in een rechtbankthriller, maar dat onderdeel wordt in een paar minuten voldoende afgehandeld. Daarna ontvouwt zich een tweeluik die minstens evengoed (dan wel beter) is als de eerste helft.

De soundtrack valt positief op. Een mix van rauwe hiphop en experimentele elektronische muziek. Steeds weer perfect passend bij de gebeurtenis.
De film is in balans. Je wordt opgezogen en meegesleurd. Regisseur Trey Edward Shults maakt de kijker onderdeel van het verhaal.

Waves moet in Nederland nog een releasedatum krijgen, maar zet de film op je watchlist en kijk hem het liefst in de intieme bioscoopsfeer; ongestoord genieten van een prachtfilm.

Cast: Kelvin Harrison Jr. Sterling K. Brown Renée Elise Goldsberry Taylor Russell
Alexa Demie Lucas Hedges
Regie: Trey Edward Shults
Genre: Drama Romantiek
Speelduur: 2:15 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Waves:

Pluspunten

Perfecte film, Diep indrukwekkend, Authentieke emoties, Geloofwaardig, Tweeluik, Levendige kleuren, Kelvin Harrison Jr. en Taylor Russell, Soundtrack

Minpunten

-

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt Waves met een 10 / 10.

10

Waves is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 9,5 / 10.

Nuttige recensie

4 / 5 personen vinden deze recensie van Waves nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Waves
Relevante films binnen het genre Drama
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
9
Recensie The Great Dictator (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
5,5
Recensie State Funeral (2021)
7,5
Recensie Das Mädchen und die Spinne (2021)