War of the Worlds

2019

7,5
Recensie War of the Worlds (2019)

Amy (Eleanor Tomlinson) en George (Rafe Spall) proberen een nieuw bestaan op te bouwen in een klein Engels dorpje. Hun rust wordt ruw verstoord door de landing van een buitenaards object dat doem en verderf met zich meebrengt.

War of the Worlds is door op 25 oktober 2019 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Vanaf het moment dat H.G. Wells in 1897 het eerste verhaal over een buitenaardse invasie publiceerde is The War of the Worlds in trek geweest bij het publiek. Door de jaren heen lieten o.a. Orson Welles, George Pal en Steven Spielberg zich inspireren voor hun hedendaagse bewerkingen.

Nu is het de beurt aan regisseur Craig Viveiros en schrijver Peter Harness, wiens drie uur durende miniserie zich afspeelt in de periode waarin het boek verscheen. Buiten de setting wijkt de miniserie behoorlijk af van het bronmateriaal. Het resultaat is een creatieve herinterpretatie.

Waar eerdere bewerkingen zich baseerden op de oorlogsspanningen uit hun tijd lijkt de serie vooral symbool te staan voor de abstractere klimaatdreiging. Dit is goed te merken aan de scènes die zich afspelen in een wereld die na de oorlog permanent is aangetast door buitenaardse vegetatie.

De miniserie zit vol ideeën, maar heeft moeite om deze te dramatiseren. Tomlinson en Spall vormen het emotionele anker, maar het razende tempo berooft de serie van zijn impact. Ondanks de overtuigende special-effects en de prachtige buitenaardse machines lijkt deze versie van The War of the Worlds meer op een spannende schermutseling.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van War of the Worlds:

Pluspunten War of the Worlds

Spanning, Historische setting, Overtuigende special-effects, Acteerwerk Eleanor Tomlinson, Rafe Spall, Robert Carlyle en Rupert Graves, Laat zich inspireren door recente problematiek

Minpunten War of the Worlds

Het hoge tempo gaat ten koste van de impact, De flashforwards zijn beduidend zwakker dan de rest

Nuttige recensie

19 / 28 personen vinden deze recensie van War of the Worlds nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series