Unlocked

2017

5,5
Recensie Unlocked (2017)

Een CIA medewerker (Noomi Rapace) wordt gerekruteerd om een mogelijke biologische aanval op London te voorkomen.

Unlocked is door op 24 april 2017 beoordeeld met een 5,5 / 10.

Om meteen met de deur in huis te vallen: Unlocked is het perfecte voorbeeld van een oké-film. Met een narratief dat zo in de knoop is met zichzelf, dat je de draad richting het eind kwijt bent.

Heb ik me vermaakt? Soms wel, met een cast als deze is dat meer dan te verwachten. Noomi Rapace, Michael Douglas, Orlando Bloom én John Malkovich spelen hun rollen sterk. Met het acteerwerk is niks mis, maar de acteurs zijn van een hoger niveau dan de film eromheen. Er is een kleine dosis komedie aanwezig, neem als voorbeeld de introductie van Orlando Blooms' personage. Deze twee elementen zijn de reddende kracht van een anders onnozele film.

‘Bevat een narratief dat zo in de knoop is met zichzelf, dat je de draad richting het eind kwijt bent.’

Dan het verhaal: Wat eenvoudig begint, eindigt in grote verwarring. Waarom zou je denken? Simpel: verhaallijnen die niet worden opgelost, een onzeker doel van de missie, niet meer wetende wie bij wie hoort én meer slechteriken dan nodig zijn! Buiten dit om bevat het narratief zoveel 'onverwachte' wendingen en zoveel clichés, dat ik moest lachen om de stupiditeit.

Unlocked begint goed, interessant zelfs, maar verandert na de eerste helft in een oneven zooitje. Het is dan ook beter om deze film achter slot en grendel te laten.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Unlocked:

Pluspunten Unlocked

Cast én acteerwerk, Kleine komische momenten

Minpunten Unlocked

Verhaal in de knoop, Teveel (stomme) onverwachte wendingen, Boordevol clichés, Verwarrend, Verhaallijnen die nergens op uitlopen

Nuttige recensie

55 / 55 personen vinden deze recensie van Unlocked nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series