The Violin Teacher

2017

5,5
Recensie The Violin Teacher (2017)

Als de jonge violist Laerte zijn kans op een positie in het symfonieorkest van São Paolo verknald heeft, is de enige baan die hij kan vinden die van muziekleraar in een sloppenwijk.

The Violin Teacher is door op 7 januari 2017 beoordeeld met een 5,5 / 10.

Neem twee uitersten: het onzekere leven in de sloppenwijken en de finesse van een symfonieorkest, en je hebt in de basis een interessante film. The Violin Teacher toont die twee werelden. Zo ver verwijderd van elkaar en tegelijk zo nauw verweven.

‘In script en montage is alleen teveel mis om te slagen als geheel.’

The Violin Teacher schakelt niet naadloos tussen beide werelden, dus samengevoegd wordt de film geen geheel. De vioollessen en concertregistraties zijn tof - soms tot kippenvel aan toe. De spanning in de smalle straatjes van de sloppenwijken is sterk. In script en montage is alleen teveel mis om te slagen als geheel.
Wellicht was de keuze om de jongeren tijdens de muzieklessen over hun problemen te laten praten beter geweest. Het zal in ieder geval tot meer uitgediepte personages hebben geleid. Nu maken we kennis met Laerte, Samuel, VR en nog een handjevol anderen, met als resultaat dat geen van de personages voldoende is uitgewerkt.

De transitie die de jongeren uit de favela ondergaan is met grote stappen, maar eenmaal bij het slot kan een hoop worden goedgemaakt. Je verwacht een moment suprême à la Whiplash (2014), maar wanneer die zou moeten starten zie je de aftiteling. Enigszins teleurgesteld blijf je achter.

Te zien op CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Violin Teacher:

Pluspunten The Violin Teacher

Twee uitersten, Vioollessen en concertregistraties, Spanning in sloppenwijken

Minpunten The Violin Teacher

Schakelt niet naadloos tussen beide werelden, Script, Montage, Niet genoeg uitgediepte personages, Transitie met grote stappen, Missen van moment suprême

Over The Violin Teacher

Regie

Sérgio Machado

Cast

Lázaro RamosKaique de JesusElzio Vieira

Genre

Drama

Thema

MuziekDromen

Taal

Buitenlands

Duur

1:40 uur

Nuttige recensie

10 / 11 personen vinden deze recensie van The Violin Teacher nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series