The Railway Man

2014

8,5
Recensie The Railway Man (2014)

Het verhaal gaat over Eric Lomax, een Engelse soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Japan. Daar wordt hij gevangen genomen en tewerkgesteld aan het treinspoor. Jaren later heeft hij de mogelijkheid om zijn boosdoener uit die tijd te confronteren met zijn daden.

The Railway Man is door op 7 april 2014 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Weer een Tweede Wereldoorlog film over een onderbelichte kant van een toch wel vaak verfilmd onderwerp. Ditmaal het verhaal van het Britse leger in Japen.

Bijzonder dat ik van deze film niets heb gehoord, gezien of gelezen. Zonde dat The Railway Man minimaal, of zelfs helemaal niet, gepromoot wordt. Want het is een indrukwekkend verhaal over ultieme vergeving. Een verhaal wat een breed publiek zal kunnen boeien.

De cast van The Railway Man is uitstekend. Nicole Kidman (Patti), Colin Firth (oude Eric) en Jeremy Irvine (jonge Eric) zetten zonder moeite de karakters neer. Vooral Jeremy Irvine is bijzonder goed gecast als je de foto van de echte Eric ziet bij de eindcredits.
Colin Firth laat via Eric zien wat een oorlog met een mens doet, de blijvende littekens zijn goed voelbaar. Ook ervaar je zijn vertwijfeling als het aankomt op de uiteindelijke beslissing.

The Railway Man is een mooi en indrukwekkende film welke voorlopig nog bij zal blijven.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Railway Man:

Pluspunten The Railway Man

Emotie, Casting, Acteren, Verhaal, Indrukwekkend

Minpunten The Railway Man

Promotie

Nuttige recensie

7 / 8 personen vinden deze recensie van The Railway Man nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series