The Maze Runner: The Death Cure

2018

7
Recensie The Maze Runner: The Death Cure (2018)

Thomas en zijn vrienden proberen hun gevangen vriend Minho te redden en tegelijkertijd een oplossing te vinden voor de dodelijke ziekte 'de vuring'.

The Maze Runner: The Death Cure is door op 3 februari 2018 beoordeeld met een 7 / 10.

Maze Runner: The Death Cure is alweer het laatste deel in deze young adult boeken- en filmserie. Vanwege een ongeluk tijdens het filmen met acteur en hoofdrolspeler Dylan O'Brien heeft deze film ruim 1,5 jaar vertraging opgelopen.

Ondanks dat het alweer even geleden is dat Maze Runner: The Skorch Trials (2015) uitkwam, begint deze film midden in een actiescène. Deze scène, maar ook latere actiescènes worden verrassend goed uitgevoerd en zijn goed geregisseerd. Naast de goed uitgevoerde actie, is een ander positief punt het acteerwerk. Met name Dylan O'brien (Thomas), Thomas Brodie Sangster (Newt) en Aiden Gillen (Janson) zetten goede prestaties neer.

De film worstelt behoorlijk als het gaat om tempo. De film is op zichzelf al redelijk lang (2 uur en 21 minuten) en dat is merkbaar. De balans tussen actie en de diverse verhaallijnen is niet stabiel genoeg. Ook heeft de film soms last van clichés, maar heeft het tegelijkertijd ook de moed om het soms anders te doen dan men verwacht.

Maze Runner: The Death Cure is een film met goede acteurs, goed uitgevoerde actiescènes, sterke vragen over wat het juiste is, maar worstelt met het tempo en een overvloed aan verhaallijnen.

Te zien op Disney+

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Maze Runner: The Death Cure:

Pluspunten The Maze Runner: The Death Cure

Goed uitgevoerde en geregisseerde actiescènes, Goede acteerprestaties, Stelt vragen, Emotionele lading, Durf soms uit de clichés te stappen

Minpunten The Maze Runner: The Death Cure

Tempo is instabiel, Duurt lang, Clichés

Nuttige recensie

4 / 5 personen vinden deze recensie van The Maze Runner: The Death Cure nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series