The Man Who Killed Don Quixote

2018

9
Recensie The Man Who Killed Don Quixote (2018)

Toby, een zelfingenomen regisseur, keert terug in het dorpje waar hij 'The Man Who Killed Don Quixote' heeft opgenomen. De impact van deze productie op het dorp is zodanig geweest, dat hij besluit op zoek te gaan naar de man van de mythe. Wanneer hij zijn oude hoofdpersoon treft, is dit het begin van een wonderlijk avontuur waarin moeilijk onderscheid te maken is tussen fantasie en realiteit.

The Man Who Killed Don Quixote is door op 23 juli 2018 beoordeeld met een 9 / 10.

Terry Gilliam is een meester in het fantasy genre. The Man Who Killed Don Quixote is een reis door tijd en realiteit vergelijkbaar met 12 Monkeys (1995), Fear and Loathing in Las Vegas (1998) en The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009). Hoewel de films verhaal technisch niets met elkaar gemeen hebben, hebben zij stuk voor stuk duidelijk een Gilliam-signatuur. Dit laat zich het best omschrijven door een fantasierijke verhaallijn, welke nooit de realiteit echt verlaat.

Toby (Adam Driver) treft Don Quixote (Jonathan Pryce) gevangen in zijn eigen karikatuur. Na de opnames tien jaar eerder heeft de plaatselijke schoenmaker de identiteit van Don Quixote aangenomen. Overtuigd van zijn missie in het voortbestaan van 'ridderlijkheid' hervat hij zijn missie na de vereniging met schildknaap Sancho Panza. Het personage welke hij projecteert op Toby.

Hier begint een liefdevol avontuur over vriendschap, liefde en loyaliteit. Don Quixote zit vol gevatte humor en slaagt er in om jezelf volledig te verliezen binnen het verhaal. Het opmerkelijke aan de film is, dat deze met alle fantasie incluis volkomen logisch aanvoelt.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Man Who Killed Don Quixote:

Pluspunten The Man Who Killed Don Quixote

Terry Gilliam, Hilarisch, Adam Driver, Jonathan Pryce

Minpunten The Man Who Killed Don Quixote

Een onvermijdelijk einde van Don Quixote

Nuttige recensie

15 / 16 personen vinden deze recensie van The Man Who Killed Don Quixote nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies