The Lion King (1994)

Recensie The Lion King (1994)

The Lion King recensie

Door Jordy Gomes op
Simba wordt door Mufasa (James Earl Jones) voorbereid om het koningschap over te nemen. Maar Scar (Jeremy Irons) heeft de troon ook in het vizier.

Op 24 november 1994 was The Lion King voor het eerst te zien in de Nederlandse bioscopen. Weet deze klassieker van Disney na vierentwintig jaar nog net zo te verbazen? Laat de iconische opening van de film meer dan duizend woorden spreken. De prachtige zonsopkomst gecombineerd met het nummer Circle of Life van Elton John laat perfect zien waar The Lion King voor staat. Deze handgetekende animatiefilm kan als tijdloos beschouwd worden.


De ontwikkeling die Simba ondergaat, door te leren van zijn fouten uit het verleden en deze onder ogen te komen, is een leerzame boodschap. Vaderfiguur Mufasa wordt onvergetelijk tot leven gebracht met de diepe stem van James Earl Jones & Scar behoort tussen de meest charismatische slechteriken uit de Disney bibliotheek. Naast Circle of Life worden we ook getrakteerd op fantastische nummers als Be Prepared, Hakuna Matata & Can You Feel the Love Tonight. De bijbehorende soundtrack van Hans Zimmer is krachtig en maakt het plaatje helemaal af.

Een film met volwassen thema's, een sterk verhaal, heerlijke muziek en memorabele personages. The Lion King is niet alleen een klassieker, maar één van de beste (animatie) films ooit gemaakt.

Cast: Matthew Broderick Moira Kelly Jeremy Irons James Earl Jones
Nathan Lane Ernie Sabella Robert Guillaume Rowan Atkinson
Jonathan Taylor Thomas
Regie: Roger Allers Rob Minkoff
Genre: Animatie Familie Klassieker
Speelduur: 1:28 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Lion King:

Pluspunten

Iconische openingsscène (Circle of Life), Prachtige handgetekende animatie, Invloed van William Shakespeare's toneelstuk Hamlet, James Earl Jones als Mufasa, Jeremy Irons als Scar, Leuke bijrollen voor Timon, Pumbaa en Rafiki, Muziek van Elton John, Soundtrack van Hans Zimmer, Diepzinnige thema's, Komische momenten

Minpunten

-

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt The Lion King met een 10 / 10.

10

The Lion King is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 10 / 10.

Nuttige recensie

50 / 52 personen vinden deze recensie van The Lion King nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Lion King
Filmklassieker The Lion King door Jordy
Relevante films binnen het genre Animatie
9
Recensie Aladdin (1992)
6,5
Recensie Buñuel in the Labyrinth of the Turtles (2019)
7,3
Recensie The Lego Movie 2 (2019)
2
Recensie Corgi (2019)
8
Recensie Dragon Ball Super: Broly (2019)
7
Recensie How to Train Your Dragon 3 (2019)