The Judge (2014)

Recensie The Judge (2014)

The Judge recensie

Door Rick Schuttinga op
Advocaat Hank Palmer keert terug naar zijn geboortedorp wanneer zijn moeder is overleden. Zijn thuiskomst valt samen met het bijstaan van zijn, van moord verdachte, vader - de plaatselijke rechter.

The Judge. Op het eerste gezicht een gemiddelde dramafilm, met een out of place Robert Downey Jr. Althans, beoordeeld op basis van de trailer. Op een vrijdagavond de film toch een kans gegeven, achteraf zonder spijt.

Vooral Robert Downey Jr., als Hank Palmer, valt op in positieve zin. Zijn karakters zijn vaak arrogant, tikkeltje vervelend en eigengereid. Iets wat je niet verwacht bij een drama als The Judge. Maar het tegendeel is waar, Downey Jr. zet de rol van gehaaide advocaat en verloren zoon juist perfect neer.
Ook Robert Duvall, Hank's vader Joseph, zet een uitstekende rol neer. Een onplezierige en kribbige oude man, geen fijn gezelschap. Als kijker ervaar je dit echt. Maar je ziet zijn zachtaardige karakter langzaam naar boven komen. Je ziet dat zijn keuzes altijd een correcte insteek hebben.

Wat opvalt zijn de oude familiefilmpjes. Hank's broer Dale leeft met zijn videocamera en bewaard alles nauwkeurig. Op deze manier zijn de terugblikken perfect in het heden van de film verwerkt.
The Judge blijkt een heerlijke dramafilm te zijn. Een vleugje romantiek, een snufje broederliefde en een diepgewortelde familieband.

Cast: Robert Downey Jr. Robert Duvall Vera Farmiga Billy Bob Thornton
Regie: David Dobkin
Genre: Drama Misdaad
Speelduur: 2:22 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Judge:

Pluspunten

Goede huiselijk-rechtszaal verdeling, Robert Downey Jr., Robert Duvall, Terugblikken, Mooi en ontroerend, Heerlijke dramafilm

Minpunten

-

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt The Judge met een 8,5 / 10.

8,5

The Judge is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,5 / 10.

Nuttige recensie

9 / 9 personen vinden deze recensie van The Judge nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Judge
Relevante films binnen het genre Drama
8
Recensie The French Dispatch (2021)
7,5
Recensie Benedetta (2021)
6,5
Recensie The Man Who Sold His Skin (2021)
8,5
Recensie Drijfzand (2021)
9,5
Recensie The Last Duel (2021)
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)