The Bad Guys

2022

7
Recensie The Bad Guys (2022)

Een groep criminelen moet aantonen dat ze van binnen misschien toch een sprankje goedheid in zich hebben.

The Bad Guys is door op 26 april 2022 beoordeeld met een 7 / 10.

DreamWorks heeft een aantal van de meest bekende animatie-franchises op hun naam staan. Echter schommelt de kwaliteit van hun projecten regelmatig. De focus ligt somt teveel op kinderachtige humor of concepten, zoals Trolls (2016) en The Boss Baby (2017), films waar ik absoluut geen fan van ben. Het is daarom een opluchting dat The Bad Guys wel goed uitgepakt.

Het concept brengt creatieve potentie met zich mee. We volgen een groep (dierlijke) criminelen die genieten van het slecht zijn en ervan houden om dingen te stelen. Eenmaal opgepakt worden ze geforceerd om mee te doen aan een experiment, waarin ze moeten aantonen dat ze ook goed kunnen zijn. Hieruit ontstaan komische situaties, zoals proberen om een kat te redden uit een boom. Ook zijn er hints naar andere, bekende films rondom misdadigers. The Bad Guys zien als een kindvriendelijke versie van Tarantino's Reservoir Dogs of Soderbergh's Ocean's Eleven klinkt daarom zo gek nog niet.

‘Dankzij kleurrijke personages en een unieke animatiestijl wordt The Bad Guys een bovengemiddelde DreamWorks-productie.’

De animatiestijl valt ook positief op. Het is minder 'realistisch' en lijkt meer in te spelen op het 'cartoon' gedeelte. Met dikkere tekenlijnen rondom de personages en meer expressieve uitdrukkingen, wat bijdraagt aan de komedie. De grappen zijn tevens scherp en leuk gevonden. Er valt genoeg te lachen. Al had de kinderachtige scheet-humor achterwegen gelaten mogen worden. Kom op DreamWorks, je kan beter.

Hiernaast is het verhaal voorspelbaar en de climax ontzettend overdreven, waardoor mijn aandacht tegen het eind begon af te dwalen. Als we dit aspect een beetje door de vingers zien blijft er alsnog een vermakelijke film over, mede dankzij een charismatische stemmencast met Sam Rockwell aan kop. Uiteindelijk zorgen de kleurrijke personages en de unieke stijl ervoor dat The Bad Guys zich ontpopt tot een bovengemiddelde DreamWorks-productie. Meer zien zoals dit is van harte welkom.

Nu in de bioscoop

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Bad Guys:

Pluspunten The Bad Guys

Sam Rockwell als charismatische wolf, Leuke bijrollen, Unieke animatiestijl, Scherpe humor en leuke grappen, Mooie boodschap dat in iedereen iets goeds schuilt, Vermakelijk om naar te kijken

Minpunten The Bad Guys

Redelijk voorspelbaar verhaal, Te overdreven climax, Scheet-humor

Nuttige recensie

16 / 16 personen vinden deze recensie van The Bad Guys nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies