Spy

2015

5
Recensie Spy (2015)

Geheim agent Bradley Fine (Jude Law) raakt spoorloos. Tijd voor analist Susan Cooper (Melissa McCarthy) om te laten zien waartoe zij in staat is en de missie tot een goed einde te brengen.

Spy is door op 4 juni 2015 beoordeeld met een 5 / 10.

Melissa McCarthy, ik kan haar niet uitstaan. Ze speelt altijd hetzelfde personage, zo ook in Spy. Natuurlijk, Jason Statham doet hetzelfde kunstje ook keer en keer opnieuw. Maar Melissa, de gezette humoristische vrouw met zelfspot, wekt bij mij ergernis op - en Statham in deze film trouwens ook. Over 50 Cent nog maar te zwijgen; een belachelijke aanvulling op het verhaal.

Waarom moet het verhaal van ondergeschikt belang zijn bij een komedie als Spy? Want eerlijk is eerlijk, het is gewoon oninteressant. Het duurt maar, en duurt maar. Wéér een verrassende plotwending die alles is, behalve verrassend.

‘Wéér een verrassende plotwending die alles is, behalve verrassend.’

Bij een komedie gaat het natuurlijk om de grappen. En er zitten echt wel een aantal zeer geslaagde grappen in, maar het overgrote deel is een herhalend kunstje; grofgebekte en geïmproviseerde grappen. De herhaling zit ook in dialogen - het was eerder grappig, dus we gebruiken het gewoon opnieuw.

Voor een actiekomedie zijn de special effects onvoorstelbaar slecht. Gewoon lachwekkend. Of zijn ze zo slecht gemaakt om lachwekkend te zijn? Het waarom ontgaat mij in ieder geval.

Spy blijkt één grote McCarthy show, en laat dat nou net niet mijn ding zijn.

Te zien op Disney+

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Spy:

Pluspunten Spy

Aantal zeer geslaagde grappen, Niets verhullend

Minpunten Spy

Te lang, Verhaal, Melissa McCarthy, Ergernis opwekkend, 50 Cent, Jason Statham, Plotwendingen, Herhaling, Special effects

Nuttige recensie

7 / 13 personen vinden deze recensie van Spy nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies