Sons of Honour (2020)

Recensie Sons of Honour (2020)

Sons of Honour recensie

Door Liselotte Gertenbach op
In deze documentaire volgen we een groep Italiaanse jongeren die betrokken zijn geweest bij een maffia-achtige misdaadorganisatie. Gedurende hun verblijf in een heropvoedingscentrum krijgen we een beeld van hoe hun dagelijks leven eruit ziet en hoe hun toekomst eruit kan gaan zien.

Een groep Italiaanse jongeren zitten vast in een heropvoedingscentrum. De meesten zijn in aanraking zijn geweest met de 'Ndrangheta: een op een maffia lijkende misdaadorganisatie. Het centrum dient als een soort straf en tegelijkertijd moet het voorkomen dat deze jongeren later weer terechtkomen in het misdaadcircuit. De documentaire Sons of Honour volgt de jongeren terwijl ze zich bezighouden met allerlei activiteiten. Zo bereiden ze met elkaar een theatervoorstelling voor, maar zijn ze tegelijkertijd ook hard bezig met de consequenties die hun daden teweeg gebracht hebben. Dit laatste wordt getoond via de gesprekken die zij voeren met de aangewezen rechter en enkele directe interviews. Momenten van gelach en onderling geplaag in de groep worden afgewisseld met interviews die de ernst van hun situatie flink benadrukken. Waar de ene jongere zichzelf bewust is van zijn misdaden en de indoctrinatie van de 'Ndrangheta, stelt de ander zich verdedigend op tegenover de misdaadorganisatie. Sommige jongens zijn in afwachting van hun definitieve straf, en deze valt voor iedereen weer anders uit.


Sons of Honour is een relevante documentaire dat een genuanceerd beeld weergeeft van de situatie waarin talloze jongeren zich in kunnen bevinden als zij geboren worden onder bepaalde omstandigheden. Ondanks dat de strafrechtelijke elementen een rol spelen in de documentaire is het duidelijk dat de focus ligt op zowel erkenning, vergiffenis en een potentie voor herstel.

Regie: Sophia Luvarà
Genre: Drama
Speelduur: 1:26 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Sons of Honour:

Pluspunten

Relevant, Genuanceerd, Toont de ernst van de situatie duidelijk aan, Mooie boodschap en alsnog realistisch

Minpunten

-

Beoordeling

Liselotte Gertenbach beoordeelt Sons of Honour met een 8,5 / 10.

8,5

Sons of Honour is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 8,5 / 10.

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Sons of Honour nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Sons of Honour
Relevante films binnen het genre Drama
7,5
Recensie Benedetta (2021)
6,5
Recensie The Man Who Sold His Skin (2021)
8,5
Recensie Drijfzand (2021)
9,5
Recensie The Last Duel (2021)
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)