Sonic (2020)

Recensie Sonic (2020)

Sonic recensie

Door Jordy Gomes op
Wanneer Sonic (Ben Schwartz) met zijn krachten een blackout veroorzaakt stuurt de overheid Dr. Robotnik (Jim Carrey) om de zaak te onderzoeken en de blauwe 'alien' op te sporen.

Toen de eerste trailer van Sonic werd uitgebracht kreeg zijn verschijning nogal wat kritiek over zich heen. In een verrassende actie besloot Paramount Pictures om naar de fans te luisteren, de film uit te stellen en het design van Sonic aan te passen en deze trouwer te maken aan zijn originele uitstraling. Deze toewijding aan het publiek mag absoluut geapplaudisseerd worden en is daarom een vermelding waard.

Losstaand van deze gebeurtenis zag de inhoud zelf er niet al te indrukwekkend uit, maar met lage verwachtingen de film ingaan bleek een goed idee. Hierdoor werd Sonic namelijk een aangename verrassing. Er wordt respectvol omgegaan met de personages, Sonic’s krachten worden sterk in beeld gebracht (denk Quicksilver van X-Men) en de humor vliegt, net als Sonic zelf, razendsnel om je oren. Dat laatste is misschien het meest verbazend. De grappen variëren van gepast kinderlijk tot volwassen, creatief bedacht en met hier en daar een filmverwijzing tussendoor. Ook Jim Carrey heeft het duidelijk naar zijn zin en speelt weer ouderwets over the top. Gepaard met de hoge energie van Sonic zijn de twee een leuk duo om naar te kijken.

Voor een film gebaseerd op een videogame is dit zwaar bovengemiddeld, en naar mijn mening beter dan bijvoorbeeld Detective Pikachu (2019) of Tomb Raider (2017). Na afloop zijn er ook nog twee scènes aanwezig die de basis leggen voor een vervolg, en na het zien van de Sonic film, is deze van harte welkom. 

Cast: James Marsden Jim Carrey Ben Schwartz
Regie: Jeff Fowler
Genre: Actie Komedie
Speelduur: 1:40 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Sonic:

Pluspunten

Complimenten aan Paramount Pictures voor het uitstellen van de film en het design van Sonic aan te passen, Ben Schwartz als de energieke stem van Sonic, Jim Carrey heerlijk over the top als Dr. Robotnik, Razendsnelle humor, Creatieve krachten, Scènes na de aftiteling

Minpunten

Conventioneel plot, CGI niet altijd overtuigend

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Sonic met een 6,5 / 10.

6,5

Sonic is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 6,5 / 10.

Nuttige recensie

9 / 10 personen vinden deze recensie van Sonic nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Sonic
Relevante films binnen het genre Actie
5,5
Recensie Venom: Let There Be Carnage (2021)
7,5
Recensie No Time to Die (2021)
9,5
Recensie The Last Duel (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
8,5
Recensie Dune: Part One (2021)
7
Recensie Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)