Solo: A Star Wars Story

2018

6
Recensie Solo: A Star Wars Story (2018)

Met Solo: A Star Wars Story komt Disney opnieuw in een korte tijd met een grote productie in het Star Wars universum op de proppen. Waar de studio met Roque One (2016) voorzichtig een brugfunctie zocht tussen twee Star Wars generaties, zet het met Solo in op het uitdiepen van enkele karakters waarbij de focus logischerwijs op Han Solo ligt.

Solo: A Star Wars Story is door op 23 mei 2018 beoordeeld met een 6 / 10.

Solo: A Star Wars Story voelt in veel opzichten generiek. Waar er leuke referenties zijn naar eerdere films leunt de film enorm op het sentiment. Het gevaar bij een monopolie, zoals Disney heeft na het verkrijgen van de Marvel en Star Wars licenties, is dat er enige luiheid ontstaat. Ook al brengt de studio met ieder jaar een nieuwe film onder de licentie uit, weet het steeds vaker minder de diepte te raken.

De film trapt af wanneer Han Solo zich in de nesten heeft gewerkt. Hij heeft voor uitstaande schulden een grondstof moeten stelen en wil dit gebruiken om met zijn geliefde uit het regime te kunnen ontsnappen. Zonder dat zijn motieven duidelijk naar voren komen, maakt Solo: A Star Wars Story het zichzelf wel heel gemakkelijk in de karakter opbouw.

Voor een liefhebber biedt Solo: A Star Wars Story voldoende verwijzingen die je doet glimlachen, verder maakt de film helaas weinig indruk. Chewbacca (Joonas Suatamo) en Beckett (Woody Harrelson) zorgen weliswaar voor de komische noot, maar kunnen de film niet redden zonder dat de film echt door de ondergrens zakt.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Solo: A Star Wars Story:

Pluspunten Solo: A Star Wars Story

Chewbacca

Minpunten Solo: A Star Wars Story

Geen diepgang

Nuttige recensie

6 / 14 personen vinden deze recensie van Solo: A Star Wars Story nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series