RoboCop

2014

7
Recensie RoboCop (2014)

RoboCop speelt zich af in het jaar 2028. Het bedrijf OmniCorp wilt een onfeilbare politieagent creëren; een combinatie van mens en machine. En daarvoor is agent Alex Murphy de perfecte kandidaat.

RoboCop is door op 16 februari 2014 beoordeeld met een 7 / 10.

Het origineel uit 1987 van Paul Verhoeven heb ik ooit gezien. Lang geleden. Maar is in grote lijnen wel bijgebleven. Gewelddadig, veel bloed en excessief geweld. Niet gekeurd voor de jonge kijker.
Deze remake uit 2014 verschilt daarin volledig. Het verhaal van agent Alex is misschien gelijk, maar daar houdt het ook direct op.
De huidige RoboCop gaat meer om het hoofdpersonage. Welke impact heeft het cyborg zijn op zijn dagelijks leven? Hoe reageert zijn vrouw hierop? En zal zijn zoon hem nog accepteren?

‘De actie komt op de tweede plaats. Maar ook die stelt niet teleur.’

Het is duidelijk dat de makers een meer uitgediepte film wilde maken. En dat is hen zeker gelukt. Met regelmaat bedenk je hoe jijzelf zou reageren op de situatie waar Alex mee geconfronteerd wordt. De actie komt op de tweede plaats. Maar ook die stelt niet teleur.

Uiteindelijk blijkt RoboCop gewoon een zeer vermakelijke actiefilm te zijn. Met genoeg uitgediepte karakters en een lekker verhaal.

Te zien op Pathé Thuis en Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van RoboCop:

Pluspunten RoboCop

Actie, Verhaal, Uitgediepte karakters

Minpunten RoboCop

Niet memorabel

Nuttige recensie

6 / 8 personen vinden deze recensie van RoboCop nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series