Perfetti Sconosciuti

2016

7,5
Recensie Perfetti Sconosciuti (2016)

Zeven vrienden besluiten een kijkje te nemen in elkaars smartphone en zo elkaars geheime leven te ontrafelen. Een spelletje dat al snel uit de hand loopt.

Perfetti Sconosciuti is door op 18 september 2016 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Een buitenlandse bioscoophit? Dan komt die film gegarandeerd naar Nederland. In dit geval de Italiaanse film Perfetti Sconosciuti, wat zich laat vertalen naar Perfect Strangers, danwel Volmaakte Vreemden. De zeven vrienden in de film blijken dit voor elkaar te zijn als ze hun smartphone-leven openbaren.
Tegenwoordig leeft iedereen in zijn/haar smartphone, de film is dan ook zeer actueel en voor velen zelfs heel herkenbaar. Ik vraag me af hoeveel stellen na het zien van Perfetti Sconosciuti besluiten in elkaars smartphone te neuzen - en of dat dan net zo escaleert als in de film.

‘Tegenwoordig leeft iedereen in zijn/haar smartphone.’

Perfetti Sconosciuti speelt zich af in één omgeving. Een tafel met zeven vrienden en smartphone is genoeg om een interessante setting te creëren. Iedereen herkent het wel. De smartphone met codeslot en vingerscan is alleen toegankelijk voor jou. Dat is jouw geheime zwarte doos. Niemand kan erin, en dat wil je ook niet. Want dat kan leiden tot bizar grappige situaties - althans, voor anderen, zoals de kijkers van de film.

De ontknoping maakt de film niet sterker en niet zwakker. Het brengt het concept wel dichter bij de kijker, door impliciet de vraag te stellen hoe jij omgaat met je smartphone.

Te zien op CineMember en Cineville

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Perfetti Sconosciuti:

Pluspunten Perfetti Sconosciuti

Hilarisch, Bizar, Actueel, Herkenbaar voor velen, Interessante setting

Minpunten Perfetti Sconosciuti

Ontknoping

Nuttige recensie

13 / 13 personen vinden deze recensie van Perfetti Sconosciuti nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies