One Night in Miami (2021)

Recensie One Night in Miami (2021)

One Night in Miami recensie

Door Jordy Gomes op
Op 25 februari, 1964 komen grote bekendheden Malcolm X (Kingsley Ben-Adir), Muhammad Ali (Eli Goree), Jim Brown (Aldis Hodge) & Sam Cooke (Leslie Odom Jr.) samen in een hotelkamer om te praten over hun verschillende standpunten wat betreft het onderdrukte Amerika in de jaren '60.

One Night In Miami (2021) wist al aandacht te trekken tijdens zijn vertoning op het Toronto International Film Festival in september 2020 en is nu te zien op streamingdienst Amazon Prime. Het filmregie debuut van actrice Regina King is een mix van waargebeurde feiten met een fictief verhaal over vier bekende mannen die samenkomen als vrienden om hun meningen te delen.


Nadat Cassius Clay (Muhammad Ali) zijn gevecht wint en wordt uitgeroepen als de nieuwe wereldkampioen is het tijd om dit te vieren. Niet een groot feest zoals je zou denken, maar een kleinschalige samenkomst van Muhammad Ali, Malcolm X, Sam Cooke en Jim Brown die intellectuele conversaties voeren over onderwerpen zoals de onderdrukking van mensen met een donkere huidskleur. Elk van de vier heeft zijn eigen standpunten, perspectieven en interpretaties over hoe ze tegen dit probleem aankijken.

Hierdoor is One Night in Miami erg politiek gedreven, maar het maatschappelijke commentaar, de argumenten en voorbeelden die worden voorgelegd kunnen helaas ook toegepast worden in onze huidige tijden en is hierdoor erg relevant. Bijna twee uur lang de aandacht vasthouden voor (voornamelijk) politieke gesprekken lukt alleen dankzij een interessant script en geweldig acteerwerk van de vier hoofdrolspelers. Stuk voor stuk, maar met Kingsley Ben-Adir als Malcolm X in het bijzonder, hebben ze de potentie om prijzen in de wacht te slepen.

Wel moet gezegd worden dat enige voorkennis van de vier mannen misschien essentieel is om je kijkervaring te verbeteren. Mensen die wellicht minder bekend zijn met deze 'beroemdheden' uit de Amerikaanse geschiedenis of zich niet kunnen bekoren over politieke discussies kunnen de film beter links laten liggen. Echter wist One Night in Miami (2021), voornamelijk dankzij het fantastische acteerspel tussen de mannen en hun fascinerende meningsverschillen, op mij meer dan genoeg indruk te maken.

Cast: Kingsley Ben-Adir Eli Goree Aldis Hodge Leslie Odom Jr
Joaquina Kalukango Nicolette Robinson Beau Bridges Lance Reddick
Regie: Regina King
Genre: Drama
Speelduur: 1:50 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van One Night in Miami:

Pluspunten

Goed regiedebuut van Regina King, Geweldig acteerwerk van Kingsley Ben-Adir, Eli Goree, Aldis Hodge & Leslie Odom Jr, Een goede mix van waargebeurde feiten met fictieve elementen, Interessante discussies en sterk maatschappelijk commentaar over het onderdrukken van mensen met een donkere huidskleur, Scherp script dat wordt gecomplimenteerd door het acteerwerk, Ontknoping en afronding

Minpunten

Enige voorkennis van de vier mannen is misschien essentieel om meer uit de film te halen

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt One Night in Miami met een 7,5 / 10.

7,5

One Night in Miami is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,5 / 10.

Nuttige recensie

20 / 20 personen vinden deze recensie van One Night in Miami nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van One Night in Miami
Relevante films binnen het genre Drama
8
Recensie The Power of the Dog (2021)
7
Recensie House of Gucci (2021)
7,3
Recensie Finch (2021)
8
Recensie Tick, Tick... Boom! (2021)
8,3
Recensie Last Night in Soho (2021)
6
Recensie Un Monde (2021)