Once Upon a Time in... Hollywood

2019

8
Recensie Once Upon a Time in... Hollywood (2019)

We volgen acteur Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn stuntman Cliff Booth (Brad Pitt) die beide proberen hun carrières op te krikken in het Hollywood van de eind jaren '60.

Once Upon a Time in... Hollywood is door op 16 augustus 2019 beoordeeld met een 8 / 10.

Regisseur Quentin Tarantino's passie voor film spat van het scherm. Hij weet als geen ander hoe je scherpe dialogen moet schrijven dat het karakterwerk naar een hoger niveau brengt. In Once Upon a Time in Hollywood schetst Tarantino het tijdsbeeld van de eind jaren '60 en versterkt dit met een fictief verhaal over acteur Rick Dalton (DiCaprio) en zijn stuntman Cliff Booth (Pitt). 

Met zijn negende film schotelt Tarantino een dun verhaal voor, iets wat de 'reguliere' bioscoopganger misschien zal afschrikken. De regisseur is niet geïnteresseerd in het neerzetten van een actievol narratief vol adrenaline, in tegendeel, met Once Upon a Time in Hollywood levert hij zijn meest ingetogen werk af. 

De bijna drie uur durende film besteed zijn tijd in het tot leven brengen van fantastische personages en het sfeervolle tijdperk. Zo zijn er genoeg periodes waar de film alleen leunt op de dialogen, de humor van de situatie en het geweldige vakmanschap achter de schermen.

Once Upon a Time in Hollywood is op veel vlakken een terughoudende Tarantino film, maar bevat genoeg piekmomenten met zijn creatieve signatuur. Een film dat lijkt te gaan over 'niks', maar onder de oppervlakte gaan een variatie aan onderwerpen schuil. Once Upon a Time in Hollywood is de meest artistieke film van het jaar en straalt affectie uit voor de filmindustrie. Dit is gemaakt door filmliefhebbers, voor filmliefhebbers.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Once Upon a Time in... Hollywood:

Pluspunten Once Upon a Time in... Hollywood

Regie en script van Tarantino, Terughoudend en relaxed, Sterke piekmomenten, Fantastisch acteerwerk van Leonardo DiCaprio & Brad Pitt, Straalt liefde voor film uit, Tijdperk wordt sterk overgebracht, Kleurrijke bijrollen, Scherpe dialogen, Humor, Climax

Minpunten Once Upon a Time in... Hollywood

Dun verhaal, Traag tempo

Nuttige recensie

20 / 26 personen vinden deze recensie van Once Upon a Time in... Hollywood nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies